Jääkiekkoliiton urpoilu teki Lauri Marjamäestä neron! Marjamäen Mental Tension on timanttia!

Jääkiekkoliitto antoi hölmöyksissään Jukka Rautakorvelle potkut kesken junnukisojen. Lätkäliitto avasi urpoilullaan lippaan ja sarjatulen, jonka kohteeksi joutui ensisijaisesti Lauri Marjamäki, jälkijunassa toki. Jääkiekkoliitto valmisti tietämättään Lauri Marjamäen yhden kaikkien aikojen valmennussuoritukseen.

Jos junnuvalmentaja saa potkut kesken huonosti menneiden kisojen, miksi ihmeessä miesten ammattilaisjoukkueen päävalmentajaa ei sitten potkittu ulos kesken kisojen? Johdonmukaisuutta tai linjaa ei ollut ja helvetin hyvä niin. Tai paremmin sanottuna, linja korjattiin urpoilun jälkeen. Vaikka linja korjattiin, kovin suurta tukea Marjamäelle ei ainakaan julkisesti tullut. Muutama kommentti, jossa kerrottiin luoton Marjamäkeä kohtaan olevan edelleen kova. Tuo on monelle urheiluseuraajalle synonyymi nurkan takana odottavasta ”kehityskeskustelusta”, eikä se ole todellista omien taakse asettumista. Viisainta olisi ollut linjata kovaa ja tuutin täydeltä: ”Ei, jumalauta! Lauri Marjamäki ei todellakaan ole saamassa potkuja! Oliko muita fiksuja kysymyksiä?”

Ja mitä teki kaiken, tämän ennennäkemättömän paskasateen keskellä uinut Marjamäki? Hoki joukkueen menneen eteenpäin jopa ärsyttävyyteen saakka. Hoki joukkueen pelanneen hyvin, vaikka ei se kovin usein paikkaansa pitänyt. Naapurin sokea marsukin näki Leijonien olevan alkusarjassa pahasti eksyksissä. Marjamäki halusi luottaa prosessiin loppuun asti, ei heittänyt ketään bussin alle, eikä varsinkaan ruokkinut epävarmuutta pelaajien suuntaan.

Lauri Marjamäki säilytti hermokontrollinsa ja keskittyi asiaan. Marjamäki joutui kaikkien aikojen mankeliin, mutta ei horjunut. Marjamäellä on 10 laudaturin Mental Tension! Tuo on muuten Juhani Tammisen äskettäin studiosta käsin lanseerama termi. En tiedä yhtään mitä Mental Tension tarkoittaa, mutta se kuulostaa äärimmäisen hyvältä 🙂 Lauri Marjamäki, onnittelut, olet nero ja Mental Tensionin kuningas!

Myönnettäköön tässä vaiheessa, että myös itse lukeuduin Marjamäen epäilijöihin Leijonien peräsimessä samalla tiedostaen Marjamäen äärikovat kyvyt seurajoukkuevalmentajana. Perustin paljon World Cupista kuuluneisiin viesteihin, jotka kertoivat, ettei jengi ollut näpeissä. Samalta näytti myös MM-kisoissa, jopa pahemmalta, kunnes tuli ensimmäisen ison pelin aika. Tämän USA-näytöksen jälkeen uskon vahvasti, että myös kisat passanneet johtavat pelaajat ovat tulevaisuudessa vahvemmin Marjamäen valmentaman Leijona-nipun takana ja halukkaampia liittymään MM-karkeloihin.

Ja ettei tärkein unohtuisi… Onnittelut pelaajille, jotka tämän USA-voiton viime kädessä siellä jäällä hoitivat. Aivan ensiluokkainen tasonnosto alkusarjan räpellyksen jälkeen. Leijonat määräsi ottelun tahdin läpi ottelun USA:n NHL-tähtien ihmetellessä ja hölmöillessä. Win The Right Games, vai miten se meni. Harvinaisen iloinen sopii olla myös oman paskaryöppynsä vastaanottaneen Juhamatti Aaltosen mahtavasta pelistä. 2-0 maaliin johtanut syöttö oli sen luokan kisutus, että morjens! Harri Säteristä en edes osaa sanoa mitään tähän hätään. Nollapeli NHL-tähtiä vastaan kertoo jo itsessään aivan tarpeeksi paljon. Terve!

Olosuhteet ja kaikki rapa huomioiden, Suomen USA-voitto on eittämättä yksi kaikkien aikojen Leijona-voitoista.

Katso myös