Lauri Markkanen tykitti New Yorkin sekaisin – 33 pistettä & julistedonkki!

Että sellainen ilta New Yorkissa… Lauri Markkanen heitti uransa ennätyspisteet, 33, kun Chicago Bulls nujersi New York Knicksin kahden jatkoajan jälkeen lukemin 122-119.

Ottelua hehkutettiin jälleen kahden tähden kohtaamisena, Knicksin latvialaistähti Kristaps Porzingis vs. Bullsin rookie Lauri Markkanen. Bullsin oli onnistunut voittaa Knicks kauden kahdessa edellisessä kohtaamisessa ja näissä Porzingis oli ollut Markkasta tehokkaampi. Kolmannen kohtaamisen kuninkaasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ottelun alusta alkaen oli selvää, kumpi näyttelee tänään pääroolia. Suomalaisihme paukutti jo ensimmäisellä neljänneksellä 11 pistettä legendaarisen Madison Square Centerin naruihin.

Markkasen illan voimakkain suoritus nähtiin kolmannella neljänneksellä. Bulls oli 69-74 perässä, kun suomalainen tälläsi painovoimaa uhmaavan donkin suoraan vastustajan naamariin. Markkanen iski Knicksin 211-senttisen Enes Kanterin sananmukaisesti julisteeseen, katso donkki tästä.

Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä, mutta Bulls ei antautunut jo nousi loistavan viimeisen neljänneksen ansiosta jatkoajalle lukemissa 105-105. Markkasen ohella koko Bullsin avausviisikko oli mainiossa vireessä keräten yhteensä 98 pistettä.

Jatkoajan alussa oli jälleen Markkasen vuoro laulattaa tulikuumaa rannettaan kaaren takaa. Suomalainen iski piste-ennätyksensä lisäksi myös uuden kolmen pisteen ennätyksensä, kahdeksan kolmosta pussin pohjalle.  Jälleen Markkaselle kirjattiin myös yksi tupla-tupla, kun levypallojakin tarttui kouriin tasan 10.

Toista jatkoaikaa oli jäljellä kuusi sekuntia ja tarvittiin viimeinen niitti Bullsin johtaessa kutkuttavasti 120-119. Vapaaheittoviivalle asteli kukas muu kuin Markkanen. Illan tähti iski molemmat keskelle keksintöä. Kun Knicks epäonnistui viimeisessä heittoyrityksessään, nappasi Bulls pisteet Chicagoon numeroin 122-119.

Markkasen ennätys jakaa myös NBA-ennätyksen. Markkasesta tuli historian toinen ”7-footer”, joka on onnistunut kahdeksassa kolmosessa. Toinen ennätyksen haltijoista on Dallas Mavericksin supertähti Dirk Nowitzki.

Tässä kohtaa on myös hyvä muistuttaa, että maaliskuun NBA-supermatkalle on vielä muutama paikka tilaa.

Katso myös

Lisää kommentti