Leijonat otti suurvoiton, kiitos Lauri Marjamäen!

Näin se on. Nimittäin Lauri Marjamäkeä on paljosta kiittäminen Leijonien pakkovoitossa Sveitsistä.

Leijonat lähti kirjaimellisesti veitsi kurkulla otteluun Sveitsiä vastaan. Tappio tai yksi piste olisi tiennyt todennäköistä kaikkien aikojen katastrofia ja laulukuoroa ennen pudotuspelejä. Leijonat ja valmennusjohto näyttivät suurinta mahdollista sydäntä kovimmassa mahdollisessa paikassa.

Marjamäen kova shakki tuotti tuloksen

Käänteentekevä teko nähtiin heti ottelu alkumetreillä. Sveitsi ampui 2-0 johtoon ja Leijonat oli köysissä. Marjamäki ei epäröinyt hetkeäkään vaan silmiä räpäyttämättä vaihtoi maalivahdin, Korpisalo sai tehdä tilaa Säterille. On helppoa todeta kotisohvalta etenkin jälkikäteen ja Säterin superpäivän nähtyä, että tottakai näin piti tehdä. Penkin päässä pitää kuitenkin tehdä ratkaisu sekunneissa. Ykkösveskarin vaihto on aina mahdollisuus, mutta myös suuri riski. Epävarma valmentaja ei olisi tätä ratkaisua uskaltanut tehdä, Marjamäki teki.

Entäpä, jos Säteri olisikin imaissut edes yhden niistä ääripahoista vedoista, jotka hän torjui ilmiömäisesti. Peli olisi hyvinkin todennäköisesti ollut ohi ja omissa olisi soinut vielä lisää. Marjamäki olisi taas joutunut arvostelun kohteeksi, moni olisi kyseenalaistanut ykkösveskarin vaihdon liian aikaisessa vaiheessa.

Valmennusjohdon lisäksi pitää tietenkin kehua myös aivan mahtavaa sydäntä näyttänyttä Leijona-pelaajistoa, jätkien henkinen kantti on todella kova. MTV3:n asiantuntija, Juhani Tamminen, peräänkuulutti johtavien pelaajien esiintuloa ennen kolmatta erää. Tamminen mainitsi nimeltä yhden, Valtteri Filppulan. Kuinka kävikään? Filppula astui esiin ja naulasi jatkoaikamaalillaan Leijonat varsin todennäköisesti pudotuspeleihin.

Filppulan maali oli Leijonien ja Marjamäen kannalta todella suuri, se oli yksi Marjamäen valmennusuran suurimmista maaleista. Nimittäin jatkoaikatappiolla olisi horisontissa näkynyt yksi kaikkien aikojen katastrofeista ja putoaminen ennen puolivälieriä. Leijonien putoaminen ennen MM-kisojen puolivälieriä olisi karmea tahra kenen tahansa ceeveessä, erityisesti päävalmentajan. Tahraa ei tullut ja se on pitkälti Lauri Marjamäen itsensä ansiota.

Katso myös