Adrian Solanon kampanja on tuottanut suomalaishiihdolle 10.000€

Suomalaisten tukeman, sensaatioksi nousseen venezuelalaishiihtäjä Adrian Solanon kampanja on ylittänyt kaikki toiveet.

Adrian Solanon unelma hiihtää MM-kisoissa saatiin toteutettua kansainvälisen ja englanniksi toteutetun GoFundMe:n joukkorahoitushankkeen kautta. Lahjoituksia kertyi tarkalleen 4485€ ja luukut lyötiin kiinni. Lahjoituksia tuli paljon etenkin Suomesta, mutta varsin paljon myös ympäri maailmaa. Kokonaisuudessaan kustannuksia kertyi noin 5.000€ edestä, suurin kustannus oli yli 2.000€ arvoinen, muutaman tunnin varoajalla hankittu lentomatka. Muita merkittäviä kustannuksia syntyi mm. asuista, sponsorilogojen painatuksista, kuljetuksista, ruokailuista ja muista pienemmistä kuluista. Lisäksi Adrianille annettiin 500€ käteistä kotimatkalleen kohti Venezuelaa. Kuten luvattua, tarkka kuluerittely toimitetaan heti kun kaikki laskut ja kulut ovat selvillä.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Tällä hetkellä kertyneestä noin 10.000€ potista 2.000€ on luvattu lahjoittaa viime torstain suomalaismenestyjille, Ristomatti Hakolalle ja Mari Laukkaselle, 1.000€ kummallekin.

Adrianin toiveesta kaikki ylimääräinen raha lahjoitetaan suomalaisen juniorihiihdon tukemiseen. Tätä kirjoittaessani juniorihiihdon potti on noin 8.000€. Adrianin toive tukee kampanjan alkuperäistä tarkoitusta, jolla haluttiin toteuttaa Adrianin unelma MM-hiihdosta. Lisätuotot ovat syntyneet yrityskumppanuuksista, yksityisiltä lahjoittajilta sekä hetki sitten alkaneesta pipokampanjasta.

Yrityskumppaneiksi lähteneet Vaskisepät, Vantaan kaupunki ja North Piping ohjaavat tukensa suoraan Hiihtoliitolle. Näin toimitaan myös muiden tukijoiksi lähteneiden kohdalla. Sama koskee käynnissä olevaa pipokampanjaa. Kaikki raha liikutellaan suoraan Hiihtoliiton ja tukijoiden välillä. Hiihtoliitto vastaa tuen ohjaamisesta juniorihiihdolle.

Tässä kohtaa joku varmasti miettii onko tämä köyhistä oloista kotoisin olevalta Adrianilta pois. Ei ole ja näin Adrian tämän halusi tehdä, Adrianin suuri unelma tuli toteen ja hän vietti omien sanojensa mukaan elämänsä onnellisimman viikon. Adrianin tulevaisuuden suunnitelmia pohditaan parhaillaan. Adrian on saanut mm. Suomesta useampia työtarjouksia sekä hänelle on tarjottu mahdollisuuksia myös hiihtoleirityksille. Se ei kai jäänyt kenellekään epäselväksi, että etenkin hiihdon kohdalla harjoitus ja valmennus olisi tarpeen.

Adrian

4 thoughts on “Adrian Solanon kampanja on tuottanut suomalaishiihdolle 10.000€

 • helmikuu 27, 2017 at 5:20 pm
  Permalink

  Esitän nyt ”muutamia” kysymyksiä tähän varsin epämääräiseen keräykseen ja sen varojen käyttöön liittyen:

  1) Keräyksen tarkoitus oli saada Adrian Solano kisoihin. Miksi rahoja on tämän jälkeen roiskittu sinne tänne? Onko laillista tai moraalisesti oikein käyttää keräyksen varoja sellaiseen, josta ei ennakkoon ole ilmoitettu?
  2) Vaikka suomalaisen urheilun tukeminen on hyvä asia, niin onko oikein, että ulkomaalaisten lahjoittajien rahoja siirretään heidän tietämättään suomalaisen urheilun hyväksi, vaikka keräyksen tarkoitus oli saada venezuelalainen ”hiihtäjä” kisoihin?
  3) Hyväksyvätkö kaikki keräyksen osapuolet sen, että rahoja käytetään myös eri asioihin kuin keräyksen alkuperäiseen tavoitteeseen?
  4) Miksi keräystä jatkettiin, vaikka 4000 € oli jo täynnä?
  5) Miksi keräystä jatkettiin, vaikka Solanon hiihdot oli jo ohi?
  6) Jos tavoitesumma oli 4000€, miksi menoja oli kuitenkin 5000€?
  7) Miten on mahdollista, että sait (reilusti yli) 1000 ajokilometriä täyteen?
  8) Miksi Solano veti välistä 500€?
  9) Paljonko itse vedit?
  10) Paljonko rahaa meni pipojen valmistukseen?
  11) Entäs jos pipot eivät myy?
  12) Miksi pipomyynnin tulot lahjoitetaan Hiihtoliitolle vain kisojen ajalta?

  Jäämme hengitystä pidätellen odottelemaan tarkan kuluerittelyn ja kuittien julkaisua. Yhä tämä koko keräys vaikuttaa erittäin epämääräiseltä ja hämärältä. Vaikka tarkoitusperät olisivatkin jaloja, niin koita Valavuori jatkossa hoitaa nämä hommat pikkasen asiallisemmin.

 • helmikuu 27, 2017 at 5:57 pm
  Permalink

  Onko hiihtoliitto tässä mukana? He ovat saaneet ja saavat tänäänkin MOT:in kautta lisää lokaa niskaansa että he tuskin haluavat olla mukana tässä jos junioreita tuetaan hämärillä rahoilla jotka on hankittu venezuelalaisen rynkyn kanssa heiluvan vapaustaistelijan avulla. Pienemmille puulaakeille jotka ovat sponsoroimassa vain nostaakseen itseään esiin ”auttamisella” ratsastamalla toki onkin että ”any publicity is good” mutta voiko hiihtoliitto ottaa tämmöistä riskiä? Päitä voi pudota jos aletaan myöhemmin kaivella taustoja.

 • helmikuu 28, 2017 at 4:12 pm
  Permalink

  Aleksi Valavuori on ottanut nyt asiakseen toimittaja Solmu Salmisen maineen lokaamisen. Iltalehti on uutisoinut Valavuoren keräyshankkeen epäselvyyksistä, mutta sen sijaan, että Valavuori olisi perkanut asiat huolella läpi, hän jättää vastaamatta avoimiin kysymyksiin ja yrittää vain liata toimittajan maineen siten, että huomio siirtyisi pois itse asiasta. Täytyy myös huomauttaa, että Salmisen mukana uutisiin on merkitty myös toisen toimittajan nimi, Mikko Hyytiän. Liekö hänelläkin mielipuolinen ajojahti meneillään Valavuorta kohtaan?

  Aiemmin laitoin tämän blogitekstin kommentteihin liudan kysymyksiä, joihin teksti jättää vastaamatta. Onneksi Iltalehti on ansiokkaasti alkanut selvittämään vyyhtiä ja yrittänyt etsiä kysymyksiin vastauksia. Homma on Valavuoresta kiinni. Jos kaikki on kunnossa, ei liene mikään ongelma selvittää sotkua. Jos taas ei, nykyinen linja on ihan johdonmukainen. Asia jätetään selvittämättä, koska päivänvaloa se ei kestä.

  http://www.iltalehti.fi/lahden-mm-kisat-2017/201702272200077691_lm.shtml

Comments are closed.