EM-kisajengin paikat kortilla, Rannikko palaa Susijengiin

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann nimesi tänään maajoukkueen pelaajaringin, yhteensä 34 pelaajaa. Tästä ringistä valitaan 12 pelaajaa Helsingin EM-kotikisoihin.

Kun katsoo pelaajalistaa tulee nopeasti lopputulokseen, ettei kovin montaa paikaa EM-jengiin ole tarjolla. Teemu Rannikon comebackin myötä paikkoja kotikisoihin on nähdäkseni jaossa tasan kaksi.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Ilman suurempia ihmeitä tai loukkaantumisia tästä kymmeniköstä jokainen on jo lunastanut paikkansa kotikisoihin.

Petteri Koponen
Jamar Wilson

Sasu Salin
Teemu Rannikko
Shawn Huff
Erik Murphy
Matti Nuutinen
Lauri Markkanen
Tuukka Kotti

Gerald Lee Jr.

NBA:ssa ensi kaudella pelaava Lauri Markkanen on ilmoittanut olevansa Susijengin käytössä. Jos NBA-diili ei aiheuta liiallista härdelliä, nähdään siis myös Markkanen kotikisoissa.

Ketkä sitten ansaitsevat kaksi viimeistä kisapaikkaa? Paljon riippuu siitä mihin suuntaan Henrik Dettmann ja valmennusjohto joukkuettaan rakentavat. Kuinka paljon vanhat meriitit painavat vai luoko Susi uutta nahkaansa?Yksi todennäköinen nimi lopullisessa tusinassa on Alex Murphy. Loistavan kauden Northeasternissä pelannut Erik Murphyn 206-senttinen pikkuveli tuo Susijengiin kokoa, liikkuvuutta ja heittotaitoa. Pidän toisen Murphyn valintaa joukkueeseen enemmän kuin todennäköisenä.

Jäljelle jäisi tasan yksi paikka. Kuka sen saa? Jos pieneen päähän haetaan vielä yhtä pelaajaa, suurimmat ehdokkaat ovat Mikko Koivisto, Roope Ahonen ja Antto Nikkarinen. Suurenmoisen liigakauden pelannutta Okko Järveä ei voi myöskään täysin sivuuttaa. Takapelaajien paikalle tosin on Rannikon myötä extra-tunkua jo nyt.

Isossa päässä katseeni kohdistuvat Alexander Madseniin ja Hannes Pöllään. Jos Madsenin kehitys on jatkunut, on hän erittäin urheilullisena pelaajana hyvin lähellä kisapaikkaa. Nuori Pöllä taas olisi jokerikortti erityisesti ison pään pakkitalkoisiin ja antamaan tarvittavaa huiliaikaa avainmiehille. Upean liigkauden vääntänyt Matias Ojala saa hänkin enemmän kuin ansaitun näyttäpaikan kesän susitalkoissa. Omat katseeni olisivat kohdistuneet myös Vesa Mäkäläiseen, jonka nimeä ei jostain syystä listasta löydy.

Vaikka Susijengin pelaajarinki on 34 pelaajan myötä massiivinen, on 12 EM-kisapelaajaa kuiten verraten helppoa poimia nipusta. Kuten sanottua, ilman loukkaantumisia Susijengissä on 1-2 paikkaa jaossa kisoihin. Silti, urheilu on ihmeellistä ja kesä voi tuoda tullessaan uusia käänteitä, toivottavasti ei kuitenkaan loukkaantumisten muodossa.

34 pelaajan Susijengi-rinki

Ahonen Roope
Aidoo Fiifi
Caven Joonas
Hirvonen Tuomas
Hopkins Shawn
Huff Shawn
Järvi Okko
Kanervo Antti
Kaunisto Ville
Koivisto Mikko
Koponen Petteri
Kotti Tuukka
Lee Gerald Jr
Lindbom Carl
Madsen Alexander
Markkanen Lauri
Maxhuni Edon
Michelsen Oskar
Murphy Alex
Murphy Erik
Nenonen Juho
Nieminen Samuli
Nikkarinen Antto
Nuolivirta Mika
Nuutinen Matti
Odabasi Anton
Ojala Matias
Palmi Topias
Pöllä Hannes
Rajala Julius
Rannikko Teemu
Saarijärvi Arttu
Salin Sasu
Wilson Jamar