Koneet ilmaan – täältä tullaan!

Koneet ilmaan – täältä tullaan!

En ole kertaakaan elämässäni miettinyt seuraavaa liikettä yhtä tarkkaan kuin viimeisen 3kk aikana. Pohtinut, piirtänyt paperille, jutellut ja analysoinut. Kynä, paperi ja SWOT-analyysi ovat edelleen erittäin toimivia keinoja isommissa ratkaisuissa ja tulevat aina olemaan. Päätöksiä on tehty ja uusi työsopimus naulattu. Tunnen suurta onnea ja ylpeyttä pestistäni arvostetun ja palkitun peliyhtiön, Mr Greenin, kanssa.

Urani yksi kantavimmista elementeistä on ollut sosiaalisuus, uusien ihmisten tapaaminen, mahdottomiltakin tuntuvien ovien avaaminen, suhdeverkoston luominen ja sen aktiivinen ylläpitäminen. Uudessa työssäni jo syntyneen verkoston lisäksi olennaista osaa näyttelee talentin tunnistaminen, tulevat kuumat nimet. Tulevaisuuden ennustaminen on aina haastavaa, mutta samalla myös äärimmäisen innostavaa sekä palkitsevaa. Se näyttelee olennaista osaa usealla sektorilla, kuten Nokiakin hyvin tietää.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Minne matka sitten vie? Alkuvaiheessa liidellään ainakin Englantiin, Ruotsiin, Saksaan, Maltalle ja Floridaan. Mr Green solmi nimittäin merkittävän yhteistyösopimuksen Championship-joukkue Wiganin kanssa joulukuussa 2016. Sopimus Wiganin kanssa on kaksivuotinen ja kiinnittää Mr Greenin mukavasti isoon jalkapallomarkkinaan. Suomalaisittain mukavan sidekickin tähän antaa Jussi Jääskeläinen, joka siirtyi Wiganin riveihin vuonna 2015. On muuten melkoinen ura takana Mr. Jääskeläisellä, huhhuh! 20 vuotta kirkkaimmissa valoissa jalkapallon kehdossa. Jässi on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen suomalaisurheilijoista.

Tulevana viikonloppuna lennän Saksaan Bundesliiga-joukkue Fraport Skylinersin vieraaksi. Organisaatio on minulle äärimmäisen tuttu, sillä ensikontakti syntyi jo vuonna 2002, kun Jukka Matinen siirtyi Hongasta Skylinersin riveihin ja nosteli Bundesliigan mestaruuskannua vuonna 2004. Tulimme sen verran hyvin juttuun Skylinersin omistajan kanssa, että hän päätti lennättää myös allekirjoittaneen joukkueen mestaruusjuhliin Mallorcalle. Ei siitä reissusta nyt tässä sen enempää… Skylinersin organisaatiossa on aina arvostettu suomalaista osaamista. Pitkäaikainen päävalmentaja, Gordon Herbert, on vuosi toisensa perään pyrkinyt signaamaan ainakin yhden hyvän suomalaispelaajan, suomalaiset kun ovat tunnetusti erittäin arvostettuja joukkuepelaajia. Tällä kaudella näytti jo, ettei seurassa ole Herbertin lisäksi yhtään suomalaista. Mutta mitä vielä… Muutama viikko sitten Skyliners täräytti siirtopommin ja hankki riveihinsä Susijengi-kapteeni Shawn Huffin.

Saksasta matka jatkuu Suomi-pompun kautta kohti Ruotsin rallia ja hieman tuossa keväämmällä olisi ainakin näillä näkymin tarkoitus suorittaa pienimuotoinen rantautuminen Floridan auringon alle perehtymään jenkkiurheilun arkipäivään, jälleen kerran. Reissaamisen ja erilaisten neuvotteluiden lisäksi tulen aktiivisesti tuottamaan sisältöä kolumnien, blogien, podcastien ja haastattelujen muodossa. Eräänlaista urheilutoimittamista suoraan urheilun ytimestä. Pitäisiköhän tässä samalla muuten liittyä jäseneksi Urheilutoimittajain liittoon? Jäsenyydellä kun pääsisi ensi vuonna äänestämään keihäänheittäjää vuoden urheilijaksi tämän yhden harhavuoden jälkeen Ai niin… Jos teille, rakkaat lukijat, tulee mieleen henkilöitä, joiden kuulumisista olisitte kiinnostuneet, let me know!

Loppuun vielä superonnittelut Henri Kontiselle ja John Peersille Australia Open -finaalipaikasta. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen nelinpelin Grand Slam -finaalissa! Yritän saada Henkan jossain vaiheessa myös linjoille. Finaali pelataan lauantaina ja ottelu alkanee Suomen aikaa noin klo 12-13.

Tervetuloa mukaan matkalle, laitetaan koneet ilmaan!

Aleksi Valavuori