Markkanen oli Bullsin paras, Westbrook hassutteli triplatuplan!

Hullua, mutta totta. Lauri Markkanen oli Chicago Bullsin paras pelaaja kotitappiossa Oklahoma City Thunderia vastaan. Markkasen mainio iltama ei kuitenkaan riittänyt Westbrookin tähdittämän Oklahoman kaatoon.

Bulls – OKC 69-101

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Tasaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen seurasi Oklahoman isku ja game over. Supertähti Russell Westbrookin johtama Oklahoma yskäisi hetkessä 20 pisteen johtoon ja voittotaistelu oli ohi. Westbrook mätti jälleen triplatuplan: 12 pinnaa, 13 levypalloa, 13 syöttöä.

Bullsin takakenttä oli jälleen umpipaska. Kuten Chicago Tribunen toimittaja, K.C. Johnson twiittasi, takakenttä jätti Markkasen ruokkimatta.  Markkanen päivysti vapaissa paikoissa useaan kertaan, mutta palloa ei saatu toimitettua miehen käsiin. Bullsin takakenttä plärää ja plärää, syötöt lähtevät myöhässä jos ollenkaan, eikä joukkueesta löydy todellista pelinjohtajaa. Silti Markkanen kirjautti jälleen lähes tuplatuplan: 15 pointsia ja 8 levypalloa.

Markkasen 15 pinnaa voidaan pitää varsin kovana suorituksena, kun pelitilanneheittoja lähti ilmaan ainoastaan 7 kappaletta. Tähän kohtaan on hyvä suorittaa pientä vertailua illan muista matseista. Houston Rocketsin James Harden teki 20 pinnaa 19 heitolla ja New Orleans Pelicansin Anthony Davis tykitti 30 pinnaa 22 heitolla, supertähtiä kumpainenkin. Vastaavilla heittomäärillä ja eilisillan tarkkuudella Markkasen tilastosarakkeessa komeilisi yli 40 pistettä. Vaikka suora vertailu ei kerro koko totuutta, antaa se jotain kuvaa Markkasen potentiaalista. Jos Bullsin takakenttä olisi edes NBA:n keskitasoa, Markkanen heittäisi illasta toiseen huomattavasti korkeampia lukemia.

Bullsin päävalmentaja, Fred Hoiberg, oli samaa mieltä. Hän oli suorastaan pahoillaan Markkasen illasta.

– Jätimme Laurin käyttämättä aivan liian usein. Meidän on saatava hänelle enemmän palloa.

Nähtäväksi jää miten Hoiberg tämän haasteen ratkaisee, ihan helppoa se ei nykyisellä pelaajamateriaalilla ole. Bulls suuntaa seuraavaksi kohti Floridaa, kun vuorossa ovat vierasmatsit Miami Heatia ja Orlando Magicia vastaan.