Turun Palloseuralla on tunti aikaa voittaa yksi jääkiekkopeli

TPS on väsynyt, materiaali on kapea ja blaa blaa… Paskanmarjat. Tottakai TPS on väsynyt, niin ovat kaikki muutkin. Väsymys kuuluu pudotuspeleihin, sitä pitää vaan osata käsitellä ja sietää, väsymys pitää voittaa. Jos et voita väsymystä, et voita ikinä mestaruutta. Jos et voita vieraissa, aika harvoin voitat mestaruutta.

Sarja on kuulemma ohi. Pötyä. Sarja on kaikkea muuta kuin ohi. Sarja on samalla tavalla ohi kuin Ilves väsyi ja Tappara kuulemma jyräsi jatkoon. Tässähän ei tarvita mitään Barcelona- tai Patriots-ihmettä, tarvitaan vain yhden jääkiekkopelin voitto, pelin, joka aloitetaan tilanteesta 0-0. Lähtökohtia helpottaa huomattavasti se, että TPS on HIFK:ta parempi jääkiekkojoukkue.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Osa pelaajista vääntää erilaisten loukkaantumisten kanssa, osa pelaajista ei pysty pelaamaan loukkaantumisten vuoksi. Näin on joka joukkueessa. Toki Tepsillä on avainpelaajia sivussa, kun taas HIFK:n terveystilanne on loistava. Näin se nyt vaan on, sen kanssa pitää elää eikä selitellä. Se on urheilua, pidot kovenevat ja varsin usein silloin myös rivit harvenevat. Näillä mennään, sanoisi Virmanen ja kaivaisi seuraavana päivänä Spina-nimisen jäniksen hatustaan.

Jos Tepsillä oli keskiviikkona paineita, nyt niitä ei enää todellakaan ole. HIFK:n pitää laittaa sarja katki kotonaan, muuten se joutuu Turkuun lauantaina, paino sanalla joutuu, kun taas Tepsin tapauksessa paino on sanalla pääsee.

Turku ei kuulemma ole syttynyt Tepsille. Bullshit. Tepsin katsojakeskiarvo pudotuspeleissä on yli 8500, luku on Suomen paras. Toki osa faneista syttyy vasta pudotuspeleissä, se on melko normi-ilmiö, myös Stadissa. Turussa tämä ilmiö on liian korostunut ja TPS tekee hartiavoimin töitä nostaakseen myös runkosarjan katsojalukujaan, jotka toki olivat valtakunnan toiseksi parhaat. Ilmiö ei silti ole yhtään sen vieraampi Helsingissä. Tälläkin hetkellä eilen profiilikuvansa HIFK-logoksi vaihtanut, itseään stadilaiseksi kutsuva junan tuoma hesalainen soittelee ympäri kaupunkia lippujen toivossa, vaikka aikaa lippujen hankkimisille ja kannattamiselle oli koko vuosi.

Menkää ajatuksissa marraskuulle tai joulukuulle. Silloin TPS haki kaksi kovaa vierasvoittoa Stadista. Hakekaa sieltä tuntemuksia, mielikuvamaailmoja ja latausta, hyvien asioiden kautta. Lisätkää hunajapurkkiin ripaus lauantaita, ajatelkaa mitä voitto tarkoittaa. Yhdellä vierasvoitolla saadaan Game Seven kotiin ja Gatorade Center on sold out. Paljon herkullisempia lähtökohtia sitä ei voisi toivoa.

Fanin kannalta tämä on ennen kaikkea uskon asia. Nyt, jos koskaan, pitää uskoa ja valaa uskoa ympäristöönsä. Ei ole olemassa mitään muuta kuin voitto perjantaina ja se myös otetaan.

Turun Palloseuralla on tunti aikaa voittaa yksi jääkiekkopeli ja tuoda sirkus takaisin Turkuun. Ja näin myös tapahtuu.