Harmaan syysfiiliksen selättäminen

Mä on ihminen, jonka fiilis kulkee jatkuvasti ihan käsi kädessä ympäröivän tunnelman kanssa.
Sen takia syksy kaikessa ihanuudessaankin tuntuu välillä myös melko raskaalta.
Jatkuva harmaus, kylmyys, pimeys ja puurtaminen saa äkkiä ikävöimään kesän valoa ja kepeyttä.
Mulla on kuitenkin keinoni, jolla vältyn melko hyvin masentavilta syysfiiliksiltä. Tässä tulee muutama:

Ruokavalio. Oikeasti se vaikuttaa SUPER paljon. Kun tsekkaan, että lautanen on kunnossa ja kaikki vitskut nappailtu nassuun aamusta lähtien, ei iltapäivällä kotiin tullessa tarvitse nukahdella bussiin tai kaatua sohvalle päikkäreille. Puhdas ja hyvä pohja ruokavaliolla pitää myös pääkopan kunnossa sen lisäksi, että kroppa pysyy virkeänä ja olo kevyenä.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Treeni. Vaikka tää joskus pitkän päivän jälkeen tuntuu suoritukselta joka viimeistään vie tajun kankaalle, toimii se mulla yleensä ihan päinvastoin. Kunnon treenillä on muhun niin terapeuttinen ja nollaava vaikutus, että väsymys ja v*tutus katoaa sen siliän tien. Vaikka treenin jälkeen usein onkin ihan rättiväsynyt, on se täysin eri asia kuin tunkkainen ja tukkoinen väsymys joka vain pahenee sohvan nurkkaan käpertymällä.

Ajoissa herääminen. Kun valoa on koko ajan vähemmän ja aamulla on vesisateen lisäksi vielä kylmäkin, olisi ihan liian helppo käpertyä kellon soidessa sängyn pohjaan vällyjen väliin. Vaikka mä en normaalisti arkisin herääkään joka päivä esimerkiksi kahdeksaksi töihin, pyrin mä silti laittamaan joka aamu itselleni herätyksen ajoissa. Jos sängystä nouseminen venyy pitkälle päivään, on peli takuulla menetetty. Silloin koko päivä jää käynnistymättä ja menee zombina haahuiluksi. Sopivat yöunet ja reippaasti ylös sängystä, niin pää sekä kroppa toimii ja asiat tapahtuu!

Liikkeelle lähteminen. Syksy on ainakin mulle aikaa, jolloin haluaisin kaikin keinoin keksiä syitä, miksei mun tarvitsisi poistua kotoa.  Kun mä teen myös suurimman osan duuneista kotoa käsin, olisi melko helppo kadota neljän seinän sisään vaikka koko pimeäksi kaudeksi. Tän vuoksi mä järjestän kaikille päiville yleensä jotain kivaa ”ohjelmaa”. Treeni, duunien hoitaminen jossain muussa kivassa paikassa kodin sijaan, ystävien tapaaminen eri päivinä vaikkapa lempparikahviloissa, leffa kaupungilla kotisohvan sijaan, kirjasto, mitä tahansa…
Esimerkiksi duunien hoitaminen tietokoneella kotisohvan sijaan jossain tunnelmallisessa kahvilassa tuo yllättävän paljon sisältöä päivään, vaikka työt olisivatkin samaa jokapäiväistä kauraa. Kun ympäristö vaihtelee niin ajatuskin juoksee ihan eri tavalla.

Siinäpä muutama juttu jolla itse pidän itseni liikkeellä vaikka rakastankin kynttilänvaloa ja vilttejä ihan liikaa.
Se sohvalle käpertyminenkin pitää ansaita! 😉

<3 Anniina