Ihmiset on mun inspiraatio

Eilen mä olin mukana jo ties kuinka monennen kerran Olympuksen ja Lars Johnsonin järjestämässä valokuvaajien workshopissa.
Mä siis työskentelen mallina, kun Lars opastaa kuvaajia sekä opettaa käytännössä omia työskentelytapojaan, jonka jälkeen muut kuvaajat pääsevät soveltamaan näitä ja kuvaamaan mallia eli minua studiossa. Noi on todella kivoja keikkoja ja harmittaakin, että mulla jäi kaksi välistä kiireiden vuoksi nyt, kun niitä järjestettiin useassa kaupungissa parin viikon sisään.

Tapasin noiden kahden workshopin aikana vanhojen tuttavien lisäksi uusia ja todella monenlaisia persoonia. Jokaisella kuvaajalla oli oma tarinansa, tyylinsä, kokemuksensa ja tapansa. Kaikki ohjasivat mallia eri tyylein ja näkivät kuvaustilanteen ihan omilla tavoillaan. Jokaisen kanssa saatiin kuitenkin superkivat lopputulokset aikaan.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Miksi mä tästä kirjoitan, niin näiden parin päivän jälkeen tuntuu kuin olisin oppinut taas ihan valtavasti uutta! Niinhän mä varmasti olenkin.
Vaikka nämä workshopit on mulle jo aika tuttua ”peruskauraa” , niin se ei silti tarkoita sitä, etteikö niillä olisi mulle mitään annettavaa.
Sen lisäksi, että mä pääsen työskentelemään suosikkini Larsin kanssa, mä päääsen oppimaan jotain uutta jokaiselta uudelta kuvaajalta kenen kameran eteen astun ja ehkä myös opettamaan heille jotain uutta.

Mä olen ihminen, joka ei rakasta ajatusta kerääntyä yhteen tuntemattomien ihmisten kanssa tekemään jotain ”yhteistä” juttua tuosta vaan, joten perinteisesti tällainen workshop- juttukin tuosta vaan olisi melko korkean kynnyksen takana. Luojan kiitos mä olen päässyt tekemään sitä tuttujen yhteistyökumppaneiden kanssa, jonka myötä mä pääsin myös ymmärtämään näiden juttujen hienouden.

Parasta näissä jutuissa on se, että yksikään kuvaaja ei ole samanlainen eikä yhdessäkään lopputuloksessa haeta samaa.
Jokainen meistä pääsee päivän aikana oppimaan jotain sekä opettamaan jotain.

Parasta on nähdä, miten kaiken ikäiset ja kaikissa elämäntilanteissa olevat ihmiset jakavat saman intohimon ja ovat yhtä tiivistä porukkaa noissa tilanteissa.
Vitsi, että tulikin taas inspiroitunut olo!

Tässäpä yksi kuva workshopista muutaman päivän takaa, kuvaajana Kai Joronen.
Koskaan ennen ei oltu kuvattu yhdessä ja tuossa tilanteessa käytettiin kuvien ottamiseen aikaa varmaan maksimissaan minuutti.
Kai taikoi setistä monta upeaa ruutua!Kuvat: Kai Joronen
<3 Anniina