Kun vanha kipinä syttyy uudelleen

Jep, nyt se on tapahtunut.
Vanha kipinä on syttynyt uudelleen, nimittäin kipinä lukemiseen!
Mä luin ennen ihan koko ajan. Se oli mun tapa rentoutua ja myös tarvittaessa paeta todellista maailmaa. Mä pystyin olla keskellä hälisevää väkeä olohuoneessa kuulematta tai näkemättä mitään, kun mun kädessä vain oli hyvä kirja. Mulla oli jatkuvasti pinoittain kirjoja lainassa kirjastosta ja mä sain niitä myös paljon lahjaksi. Joskus niitä saattoi olla useampikin kesken yhtä aikaa ja mä luin jokaisen ihan hetkessä.
Sitten se kipinä vain hiipui, kun tuli muutto, uusi koulu, työt ja ”aikuistuminen” jotka veivät niin paljon aikaa ja energiaa. Jostain syystä mä en enää löytänyt aikaa lukemiselle ja pian mä unohdin edes yrittää etsiä sitä.
Nyt on mennyt ihan liian monta vuotta niin, että mä olen lukenut aivan liian vähän.
Mä tiedän, että rakastan lukemista edelleen ja se on yksi asia joka saa mut takuuvarmasti rentoutumaan sekä ”pakenemaan arkea” tarvittaessa. Lisäksi parhaimmillaan se kehittää, opettaa ja avaa ihan uusia näkökulmia.
Jo pitkään mä olen kerta toisensa jälkeen muistutellut itselleni, että aloita jo! Mene ja osta monta hyvää kirjaa tai kävele kirjastoon ja lainaa edes yksi!

Nyt se sitten tapahtui.
Barcelonassa mä vietin aikaa ihmisen kanssa, jolla oli ihan taivaallinen kirjahylly. Joka ikinen kirja jonka mä otin käteeni, koukutti mut saman tien. Mä avasin varmaan sata kirjaa, sillä olisin halunnut lukea niistä jokaisen, mutta eihän mulla siellä ollut aikaa hautautua kirjapinon kanssa sohvan nurkkaan. Ahmin siis jokaista sieltä täältä ihan lukemisen huumassa ja kuin salama kirkkaalta taivaalta mä olin taas aivan koukussa lukemiseen.
Olin jo unohtanut sen tunteen, kun kädessä on oikeasti hyvä kirja josta ei vain malta päästää irti ennen kuin se on luettu kannesta kanteen.
No nyt mä muistan taas sen tunteen ja aion ottaa siitä kaiken irti!
Mulla on valmiina pitkä lista kirjoja joita mä bongailin tuosta taivaallisesta hyllystä ja aion löytää niistä jokaisen.
Haluan myös löytää niistä jokaisen englanninkielisenä kuten ne olivat niitä tutkiessanikin ja se saattaa aiheuttaa lisähaastetta etsiessä niitä täältä, mutta nähtäväksi jää.
Pääasia, että kipinä on syttynyt!

<3 Anniina

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -