Kyproksen negatiivinen yllätys

Täällä taas, tällä kertaa istun tähän aikaan päivästä sisällä kirjoittamassa blogia vain sen takia, että mä onnistuin polttamaan sekä rintakehäni että yläselkäni niin pahasti ettei aurinkotuoliin ole ainakaan tänään mitään asiaa (joo, käytän hyvää suojaa mutta ilmeisesti silti liian tehotonta) .

No, ei se mitään, auringossa on tullut oltua näiden parin päivän sisään enemmän kuin koko vuonna yhteensä joten ehkä mä voin istua hetken varjossa sisätiloissakin.
Tänään mä ajattelin kertoa yhdestä asiasta joka hieman yllätti mut tänne tullessani – eikä kovin positiivisesti.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Mulle kerrottiin ennen tänne lähtöäni, että kyproksella ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita sekä luotettavia.
Kuitenkin täällä pari päivää olleena mä väitän, että tää on kaikista tähänastisista paikoista yllättänyt kaikista negatiivisimmin.
Luotettavia ihmiset kyllä varmaan ovat moniin muihin kohteisiin verrattuna mutta esimerkiksi asiakaspalvelijoiden käytös on ollut pääsääntöisesti kaikkea muuta kuin avuliasta ja ystävällistä .

Ateenan lennolla sekä lentokentällä me kohdattiin ensimmäistä kertaa reissumme aikana asiakaspalvelua, joka loksautti meidän leuat auki. Ei mitään sen ihmeempää kuin nyrpeitä naamoja ja todella tylyä ja töksäyttelevää kommunikointia mutta kyllä se meitä vähän hämmästytti tavallisesti edes sellaiseen perusystävälliseen palveluun tottuneena.

Hotellille saapuessamme vastassa oli ehkä nyrpein asiakaspalvelija ketä mä olen kohdannut (tai näin mä ainakin silloin luulin) . Itseasiassa hän ei edes ollut respassa vastassa vaan istui jossain päin aulaa katsomassa TV:tä meidän saapuessa aulaan, jolloin hän syvään huokaisten nousi ja löntysteli tiskin taakse tervehtimättä meitä. Koko sisäänkirjautumisprosessista  jäi erittäin ikävä fiilis, sillä tämä vanhempi mieshenkilö ei ollut asiakaspalvelijaa nähnytkään ainakaan jos multa kysytään.

Seuraavana päivänä menin respaan hoitamaan paria asiaa ja ajattelin, että jes, tänään siellä on joku nuori nainen, me varmaan ymmärretään toisiamme . Toisin kävi. Asiakaspalvelu oli jopa tylympää kuin edellisiltainen. Me ei siis aiheutettu mitään ongelmia, jonka vuoksi asiakaspalvelijat olisivat näyttäneet meille nyrpeää naamaa, vaan samat naamat otti vastaan joka ikisen asiakkaan. Kuinka hurmaavaa.

Muutenkin musta tuntuu, että mä yllätyn positiivisesti saadessani ystävällistä palvelua täällä, mikä on mun mielestä vähän väärin. 😀
Mä kyllä pidän tästä paikasta muuten ja onhan täällä ihania, ystävällisiäkin ihmisiä paljon.
Tylyt asiakaspalvelijat nyt sinänsä eivät mun päivää pilaa mutta onhan se nyt vähän hauskaa, että niitä on sattunut täällä kohdalle niin paljon.

Nyt kuitenkin painellaan hymy huulilla Tivoliin, joten huomiseen!

<3 Anniina