Luonto on mun koti

Hikipanta blogi anniina Luonto on mun koti

Tänään mä sen taas muistin.
Oon kotoisin maalta, metsän ja peltojen keskeltä, joen rannalta.
Vaikka lähdin kotoani hyvin nuorena ja oon aina janonnut ympärilleni elämää ja vilskettä, on mun sydän aina siellä. Luonnossa, keskellä ei mitään.
Mä rakastan asua Helsingissä, viettää päiväni ihmisten keskellä, kävellä vilskeessä ja työskennellä kaupungin sydämessä. En voisi kuvitellakaan muuttavani tällä hetkellä takaisin maalle. Päinvastoin, janoan aina suurempiin kaupunkeihin, kovempaan vilinään ja sinne, missä asioita tapahtuu.
Silti mun pitää välillä päästä pois keskeltä tätä kaikkea. Silloin mä tiedän, mihin suuntaan. Kotiin keskelle metsää ja rauhaa.
Kotona mä nautin hiljaisuudesta, lenkkeilen metsässä, hiippailen siskojen kanssa keskellä yötä joen rantaan uimaan, istun pikkuveljen kanssa ongella.. Teen kaikkea sitä, mitä multa kaupungissa puuttuu. Mutta ennen kaikkea mä imen itseeni sitä energiaa, mitä se ympäristö ja ne rakkaat ihmiset siellä mulle antaa.
Kasvaessani maalla mä sain ja opin niin paljon sellaisia asioita, mitä oon tajunnut vasta pikkuhiljaa alkaa oikeasti arvostamaan.
Kun mä lähden lenkille luontoon, mä tunnistan jokaisen linnun laulun, jokaisen kasvin lehdet ja kukat, jokaisen tuoksun ja äänen.
Mä kiinnitän jatkuvasti huomiota ympärilläni tapahtuviin pieniin asioihin, joita moni muu ei edes huomaa. Ja ne antaa mulle niin paljon energiaa. Ne on kasvaneet osaksi mua, ja parasta on, että voin niiden ansiosta tuntea hetkellisesti olevani kotona myös täällä kaupungin keskellä, kävellessäni asuinalueelta läheiselle metsäpolulle.
Maalla kasvaessani mä opin arvostamaan luontoa ja ymmärtämään, kuinka se käyttäytyy. On niin paljon asioita joita voi nähdä, jos oikeasti oppii katsomaan.
Kesä on aikaa, kun mä kaipaan jatkuvasti kotiin nauttimaan siitä lyhyestä ajasta vuodessa, kun Suomen luonto on hereillä.
Toki kaupungin kesä on myös ihana, ja mä haluan nauttia siitäkin, mutta näitä kahta asiaa ei kuitenkaan voi verrata toisiinsa. Ne on kaksi täysin eri maailmaa.
Ja mä oon älyttömän onnellinen saadessani mahdollisuuden nauttia niistä molemmista.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

<3 Anniina