Miten kuluttaa tuntien junamatka?

Mä rakastan matkustaa junalla. Jos voin valita esimerkiksi matkustanko Helsingistä Ouluun junalla vai lentokoneella, valitsen ehdottomasti junan mikäli se on aikataulullisesti mahdollista.
Tässä istuessani taas kerran junassa matkalla kotoa Oulaisista Helsinkiin, mietiskelin aihetta tän päiväiselle postaukselle.
Sitten mä sen keksin, nimittäin joskus esimerkiksi mun ystävät hämmästelevät sitä, miten saan aikani kulumaan pitkillä junamatkoilla ja miten niin se voi olla ”ihan mukavaa” ??

Tässä tulee siis mun vinkit siihen, miten junamatka voi olla ihan mukava, tai ainakin hyödyllinen! 😉

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

–  Jos pystyt tehdä töitä etänä, säästä päivän työt junamatkalle. Saatat ehtiä tekemään jopa ”ylitöitä” ja näin helpottaa tulevia päiviä.
– Jos olet someihminen kuten minä, käytä aika hyödyksi ja suunnittele vaikka Instagram- feediä, editoi kuvia, kirjoita blogia tai suunnittele seuraavia postauksia ja aiheita niihin.
– Lue kirjaa tai katso sarjoja. Aloita vaikka kokonaan uusi kirja tai hyvä Netflix – sarja.
– Suunnittele matka. Jos olet miettinyt lähteväsi reissuun ulkomaille tai vaikka pidennetylle viikonlopulle johonkin, tässäpä hyvä aika istua rauhassa alas ja miettiä seuraavaa kohdetta.
– Siivoa puhelimesi. Ainakin mulle kertyy päivittäin valtavasti turhia kuvia ja videoita ja muuta sälää puhelimeen, enkä koskaan ehdi käymään niitä läpi kunnolla ja siivoamaan kaikkea ylimääräistä luuristani. Junamatkalla siihen on aikaa!
– Kuuntele musiikkia. Noh, tän mä itse yhdistän kaikkeen muuhun tekemiseen joka tapauksessa. Kun on aikaa, voit myös metsästää uusia hyviä biisejä tai kuunnella jotain vuosien takaista nostalgista soittolistaa.

Siinä muutama vinkki, millä mä ainakin saan aikani kulumaan. Lisäksi mä käytän junamatkani muunmuassa laskujen maksamiseen, pakollisten asioiden hoitoon (kuten tällä hetkellä rikosilmoituksen täyttöön syystä joka selviää edellisestä vlogistani) , tai vaikkapa joululahjojen suunnittelemiseen. Kyllä, tänä vuonna ajattelin olla ajoissa myös sen asian kanssa.
Nyt mä kuitenkin sammutan koneen ja uppoudun Netflixiin! 😉

 

Artikkelikuva: Oleg Oksanen

<3 Anniina