Onko kesää ilman lomaa?

Multa on nyt kesän alla kysytty noin miljoona kertaa, että milloin mä aion pitää kesäloman.
Mun vastaus on myös ollut noin miljoona kertaa, että ”en kai mä mitään lomaa pidä”. No, mähän pidin juuri viikon lomaa mikä sinänsä on jo suuri saavutus multa (erittäin hyvä ja tarpeellinen sellainen) ja mun mielestä mä en tarvitse mitään pitkää lomaa kesällä.

Mä tykkään ottaa lomaa ja lähteä matkalle ennen kesää tai kesän jälkeen, kun Suomessa on kylmä. Silloin mä voin pitää vaikka viikon vapaata mutta en mä ainakaan tällä hetkellä koe tarvitsevani tälle kesää toista vapaata viikkoa. Mua on jopa vähän ”toruttu” tästä aiheesta, että koittaisit nyt ottaa lomaa ja kyllähän kesällä PITÄÄ lomailla. Menee koko kesä hukkaan muuten.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Mä oon tuosta vähän eri mieltä. Toki mun työ on sinänsä joustavaa, että voin tehdä sitä milloin vain ja lähes aina mistä vain. Se jo itsessään antaa mulle vapauden nauttia auringosta ja kesäisistä ilmoista tai tehdä töitä vaikka illalla, jos päivällä on muuta menoa. Mä pystyn myös järjestämään itselleni esimerkiksi pidennetyn viikonlopun niin halutessani ja mulle se on ihan tarpeeksi .

Pari pitkää viikonloppua kotona rakkaideni luona ja muutama täydellinen kesäpäivä ja -ilta. Ne tekee mun kesän. Mä en tarvitse kokonaan vapaata viikkoa tai kuukautta voidakseni nauttia kesästä. Tarvitsen kivan ympäristön ja mahdollisuuden ottaa vapaata, jos siltä tuntuu eikä mun kesä tunnu lainkaan ”hukatulta” siihen verrattuna, että pitäisin kuukauden kesäloman. Toki tähän voi vaikuttaa myös se, että mulla ei koskaan ole ollut kuukauden palkallista kesälomaa eli en niinsanotusti tiedä paremmasta.

Tän kesän tekisi täydelliseksi muutama ylimääräinen reissu kotiin, hyvien ystävien seura, aurinkoiset päivät, muutama täydellinen päivä vain istua auringossa ja olla vaikka rannalla ja vapaus mennä minne vain sekä tehdä asioita joista mä nautin.
Mulle ei tuota lainkaan vaikeuksia tehdä töitä kesällä, sillä silloin elämä hymyilee jo valmiiksi tuhat kertaa kirkkaammin, mikä ainakin mun kohdalla tekee työnteostakin jollain tavalla kevyempää.
Kun työnteosta nauttii, ei siitä tarvitse pitkiä lomia ! Loman puuttuminen ei myöskään tee kesästä mun mielestä mitenkään huonompaa.

Joku viisas on joskus kehottanut luomaan itselleen elämän, josta ei tarvitse ottaa lomaa.
Mä luulen, että olen koko ajan vähän lähempänä sitä. 🙂
Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä.

<3 Anniina