Terkuin puolialaston ja huomionhakuinen minä

Tähän alkuun pari leikkausta kommentista, jonka sain:
”Mun mielestä ylipäätään oman kropan ”esittely” on typerää. (On minkä muotoinen tahansa)Koska miks pitäis esitellä?”
”Itselläni ainakin on sellainen kuva, että itsevarman ihmisen ei tarvitse jakaa omasta kropastaan puolialastomia kuvia nettiin. Sillä hän tietää jo olevansa riittävä ja hyväksytty. Eikä sitä ylpeyttä ja onnellisuutta tarvitse huudella koko maailmalle jos on sinut itsensä kanssa. Mun mielestä kehipositiivisuus olis parhaimmillaan sellasta, että lopetettaisiin kokonaan oman kroppakuvien pönkittäminen nettiin. Ja jokainen sais olla just sellanen ku on eikä tarvis nähdä kuvia toisten kropista koska ne oikeasti lietsoo vertailuun ja sitä kautta itseinhoon.”

Mun oli pakko tarttua tähän, sillä mä näen tässä ison ristiriidan.
Mä näen etäisesti pointin siinä, että miksi omasta kropastaan pitäisi ”huudella” jos on sinut sen kanssa. Ja sitten toisaalta taas mä en näe tässä pointtia lainkaan.
Etenkään viimeisissä lauseissa, joissa pointti näyttäisi olevan se, että kehopositiivisuus parhaimmillaan olisi kroppien piilottaminen somesta.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Ensinnäkin, mä työskentelen mallina ja vaikuttajana.
Mä jaan kuvia itsestäni bikineissä, uikkareissa ja ehkä alusvaatteissa. Jotkut kutsuvat näitä kuvia ”puolialastomiksi” ja paheksuvat niitä samalla, kun itse makaavat julkisella biitsillä ”puolialasti”.

Mä jaan itsestäni kuvia bikineissä, koska:
A. Mallina mun kroppa on mun työkalu ja mun Instagram on mun portfolio.
B. Mun mielestä terve kroppa on kaunis ja tavoittelemisen arvoinen asia ja siitä saa olla ylpeä. Se on usein myös kovan työn tulos, jota TIETENKIN saa esitellä. Jos joku ahdistuu näiden kuvien näkemisestä, on sitä vastoin varmasti monta ihmistä, jotka niistä inspiroituvat.
C. Mä itse rakastan kauniita kuvia kaikenkokoisista vartaloista. Ihmisen kroppa on maailman kaunein asia, joten miksi helkkarissa piilottaa sitä?
D. Vaikuttajana mä tuon esille omia kokemuksiani ja ajatuksiani, joista todellakin yksi on se, että mä -taisteltuani vuosia ja vuosia kroppani kanssa olen siitä vihdoin onnellinen, viihdyn siinä ja uskallan näyttää sen. En halutakseni erityistä huomiota vaan näyttääkseni itseni juuri niin aitona ja kokonaisena, kuin mä olenkin. Virheineni kaikkineni.
E. Kesään nyt vain kuuluu aika vahvasti bikinit ja uikkarit. Jos joku ahdistuu asiasta, löytyy taas joku toinen, joka ehkä rohkaistuu vetämään itsekin uikkarin päälle.
F. Mitä himskatin eroa on sillä, jaatko sä biitsikuvan kasvoistasi vai kropastasi ? Jos me kiellettäisiin kroppakuvat, tottahan silloin täytyisi kieltää kasvokuvatkin?
Samalla tavalla, kuin joku kroppansa kanssa taisteleva voi ahdistua toisen bikinikuvasta, joku iho-ongelmainen voi ahdistua toisen kasvokuvasta ja virheettömästä ihosta.
Jos tälle linjalle lähdetään, pitäisi kaikki kuvat kieltää.

Viimeisimpänä mä haluan tehdä selväksi erään asian (tämä on vain minun mielipiteeni): on TÄYSIN eri asia esitellä ”puolialasti” kroppaansa ja alentaa itsensä, kuin hengailla uikkareissa biitsikuvassa tai pukeutua kauniisiin alusvaatteisiin ja esiintyä tyylikkäästi. Mun mielestä nuorille kuuluukin näyttää esimerkkiä myös siinä.
Sun ei tarvitse hävetä kroppaasi tai ajatella automaattisesti olevasi alusvaatteissa pelkkä seksiobjekti.
Sä olet taideteos ja sä määräät myös sen, kuinka itsesi tuot esille.
Sen voi tehdä kauniisti, piilottamatta itseään kaapuihin mutta myös panematta itseään halvalla.

Onko joku oikeasti sitä mieltä, että kauniit kuvat ihmiskropasta vähemmillä vaatteilla pitäisi kieltää sen vuoksi, että joku voi ahdistua niistä?
Näkeekö joku oikeasti sen niin, että sun ladatessa bikinikuvan nettiin, kun vihdoin rohkaistuit bikinikuvauksiin kovan työn jälkeen ja olet varma itsestäsi, sä oletkin oikeasti epävarma?
Voiko joku nähdä tämän ainoastaan niin, että vähemmissä vaatteissa olet puolialaston ja huomionhakuinen?

Tottakai joka ikinen meistä on toisinaan epävarma. Toiset useammin ja enemmän, toiset vähän vähemmän.
Kuitenkaan sun bikinikuvien määrä Instagramissa ei kerro mitään sun itsevarmuudesta, eikä HITOSSA tee susta yhtään huonompaa esimerkkiä nuorille.

Kuten mä sanoin, asiat toki voi tehdä huonollakin maulla. Silloin ne eivät mun mielestä ole hyväksi esimerkiksi kenellekään.
Se on kuitenkin täysin eri asia.

Mä toivon, että kaikki upeat mimmit tästäkin eteenpäin lataavat Instagramiinsa juuri niin monta uikkari- ja bikinikuvaa juuri niin usein, kuin haluavat.
Te ootte upeita. Me ollaan upeita.

Muistetaan se ja näytetään se.
Näytetään se niin, kuin oltaisiin haluttu nuoremmalle itsellemme näytettävän.
Olit sä sitten minkä kokoinen, ikäinen tai näköinen tahansa, sä olet upea.
Eikä sua todellakaan tarvitse piilottaa.

Kuva: Elle Saijets

<3 Anniina