Asioita, jotka jokainen suurperheen lapsi tietää

Mä olen kasvanut isossa perheessä ja olen siitä ikionnellinen. Isosiskon, isoveljen, pikkuveljien ja -siskojen keskellä kasvaminen on tuonut mun elämääni enemmän kuin mikään muu.
Sisarukset, nuo rakkaat viholliset joiden kanssa on käyty miljoonat taistelut lapsuudessa ja sovittu noin kaksi miljoonaa kertaa.
Nyt ajattelinkin kirjoittaa mahdollisimman monta asiaa, jotka ovat tuttuja varmasti jokaiselle isossa perheessä kasvaneelle. Kuulostavatko seuraavat asiat tutuilta? 😉

1. Kun isosiskolle tai -veljelle tuli kavereita mutta sinua ei huolittu mukaan, koska olit se ärsyttävä, pieni kovaääninen takiainen. Eikä muuten auttanut mennä vollottamaan kurkku suorana äidillekään, sillä lopputulos oli aina toinen seuraavista : Pääsit mukaan äidin käskystä ja vasten kaikkien muiden tahtoa, joten sait leikeistä roolin esimerkiksi panttivankina, muiden vihollisena tai palvelijana tai äiti kehotti sinua keksimään omaa tekemistä, sillä et pysyisi isompien vauhdissa.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

2. Kun kasvoit ja sinulle tuli omia kavereita kylään, mutta pikkusisaruksesi olivat noita ärsyttäviä pieniä takiaisia, joista ei päässyt eroon sitten millään.

3. Kun sisarusten kanssa tuli kunnon riita, piti jokainen vaihtoehtoinen pakoreitti olla hallussa ja tilanteen eskaloituessa piti osata turvautua siihen ainoaan, mitä muut eivät ajattelisi ensimmäisenä.

4. Kun keskiviikkoisin juostiin kilpaa koulusta kotiin vain, koska kaikki halusivat ehtiä hakemaan Aku Ankan ensimmäisenä. Ja auta armias, jos hävisit kilpajuoksun ja joku kiilasi sinun edelle jonossa, kun olit varannut lukea lehden toisena tai kolmantena..

5. Vessan ja pesuhuoneen lukot on väännetty ulkopuolelta auki veitsillä ja lusikoilla niin monta kertaa, että ne ovat tänä päivänä ihan pilalle vääntyneet ja kuluneet, eivätkä aukea enää samalla kikalla.

6. Kun äiti toi karkkipussin ja pääsit jakamaan karkit jokaiselle pieneen kasaan. Muutama ylimääräinen saattoi vahingossa eksyä omaan suuhun.. Ellei joku tullut viereen vahtimaan ja laskemaan.

7.  Äidin lähtiessä kauppaan oli sodan syttyminen varma. Kuka pääsi mukaan, kuka oli ollut viimeksi, kuka ei ollut ansainnut kauppareissua tänään, kuka taas oli .. Ja voi sitä loukkaantumisen määrää, kun äiti oli lähtenyt kauppaan salaa!

8. Kun äiti leipoi ja piti kärkkyä alusta loppuun vieressä odottamassa, että sai edes yhden tiakinavispilän nuoltavaksi ennen muita.

9. Kun äiti oli laittanut erityisen hyvää ruokaa ja joku sisaruksista kahmi itselleen IHAN LIIKAA ennen kuin itse pääsit ottamaan. Vaikka ruokaa kyllä riitti ihan jokaiselle aina.

10. Kun illalla kaikkien piti mennä nukkumaan, mutta joku sisaruksistasi jäi valvomaan ja huomasit sen jo ollessasi sängyssä. Voi sitä katkeruuden määrää.

11. Kun lähdettiin autolla reissuun ja autossa oli vain yksi etupenkki johon jokainen halusi AINA. Tiedätte varmaan, mitä siitä seurasi.

12. Lisää automatkoista.. Kun sun vieressä istuva sisko tai veli ei saanut hipaistakaan sua, sillä pieninkin liikahdus ärsytti mutta jouduitte kuitenkin istumaan kylki kyljessä. Siinä sitten survottiin toisia kyynärpäillä kylkiin siihen asti, että toisella paloi pinna ja tappeluhan siitä tuli.

13. Kun joku oli tehnyt jotain luvatonta ja asiaa alettiin selvittämään. Ei muuten ollut ihan helppo homma.

14. Sotaleikeissä päti aina yksi sääntö. Jos alat itkeä, olet ulkona leikistä. Jos menit kertomaan äidille, olit todennäköisesti ulkona seuraavallakin kerralla.

15. Kun kotona ei ollut koskaan hiljaista, yksinäistä tai turvatonta. Aina löytyi joku jonka kanssa leikkiä tai lähteä retkelle, eikä haitannut vaikkei kaverit olisi päässeet leikkimään. Omat sisarukset olivat kuitenkin aina myös parhaita ystäviä.

 

<3 Anniina