Todellisuutta pakoon

Makaan tällä hetkellä sohvan pohjassa liikkumatta. Mahaan sattuu niin paljon, että koko alakroppa tuntuu täysin halvaantuneelta. Näyttää siis siltä, että tästä ei ihan hetkeen liikahdeta.
Aloin miettimään, miten saan aikani kulumaan ja ajatuksia vähän muualle. No Netflixillä tietenkin, kerrankin oikein luvan kanssa!
Tapitin tossa jo pari tuntia uutta lempparisarjaani nimeltä ”Call The Midwife” , joka imaisee mut ihan täysin mukaansa toiseen maailmaan. Kipukin unohtui vähäksi aikaa, jee!
Aloin tässä hetkeksi stopattuani miettimään, mitä muita asioita (Netflixin lisäksi) on, jotka saa mut unohtamaan kaiken muun. Eli asioita, jotka saa mut oikeasti rentoutumaan ja tyhjentämään pään.

Yksi on ehdottomasti sauna. Nykyään pääsen suhteellisen harvoin saunomaan, mikä harmittaa todella paljon, sillä mä oon saunonut koko ikäni lähes päivittäin. Meillä kotona saunottiin PALJON ja mustakin koulittiin kunnon sisupussi saunassa. Edelleen saunaan mennessäni mä oon se joka heittää ne löylyt, että huomaa jäävänsä yksin lauteille. Sauna saa mut relaamaan täysin ja yksin saunoessani saatan viipyä löylyissä hyvin pitkään vaan tyhjentämässä päätäni ja nauttimassa hiljaisuudesta.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Metsä. Tästä oon puhunut jo aikaisemmin, eli ei sen pidemmästi siitä. Luonto kaikkine ihmeellisyyksineen on lääke mihin tahansa.

Vesi. Myös tästä olen maininnut joskus. Vesi on mun elementti ja saa mut relaamaan monella tapaa. Uiminen, veneily, soutelu tai ihan vaan veden äärellä kävely tai istuskelu freesaa mun pääkoppaa täydellisesti.

Lukeminen. Hyvä kirja saa mut uppoutumaan vielä tuhat kertaa syvemmälle, kuin yksikään hyvä sarja. Mä saatan istua keskellä hälinää ja olla täysin kuuro. Mua voi kutsua nimeltä moneen otteeseen tai puhutella saamatta minkäänlaista kontaktia, jos mun kädessä on kiinnostava kirja. Mikä ihana pako todellisuudesta!

Matkustelu. Joskus se on reissu kotiin pohjoiseen tai vaikkapa laivalla Tallinnaan, joskus siihen taas vaaditaan enemmän. En tiedä vapauttavampaa fiilistä, kuin istua yksin lentokoneessa matkalla kohti paikkaa, jota ei koskaan aikaisemmin oo nähnyt.

Ja tietysti musiikki. Tää ei varmaan kaipaa selittelyjä. Hyvä biisi, oikee moodi ja todellisuus katoaa.

Tässäpä varmaan toimivimmat!
Nyt mä uppoudun takaisin mun ihanaan Netflix- maailmaan.

Kuvat: Julian Schröpel

<3 Anniina