Älypuhelin salilla!

Älypuhelin helpottaa elämää monella tapaa, mutta helpottaako se treenaamista. Auttaako se saavuttamaan tavoitteen olla alfoista alfoin salilla vai ohjaako se käyttäjänsä väistämättömään tuhoon? Älypuhelin passivoi ihmisiä fyysisesti, kun näyttö yksinkertaisesti vie kaiken huomion. Sama pätee myös salilla. Et voi vetää maasta sitä 200 kiloa, jos samalla räpläät kännykkää. Taino voit, mutta ensi pitää olla niin alfa, että siihen pystyy. Oletus kuitenkin on se, että kukaan ei salille tullessa ole niin riski. Lisäksi sali on aika primitiivinen ympäristö, joten liian edistynyt teknologia saattaa häiritä tätä herkkää ekosysteemiä.

Kännykän käyttöä ei valitettavasti voi kieltää salilla, vaikka se horjuttaakin uhanalaisen ”älyvapaan” salin tasapainoa. Itsekin täytyy myöntää, että käytän kännykkää varsinkin treeniohjelman katsomiseen. On se paljon helpompi kantaa mukana kuin kymmenen eri paperia, joista puolet tekstistä on syöpynyt hien vaikutuksesta. Yhtä asiaa en kuitenkaan ymmärrä. Ihmiset kattoo kesken treenin jotain helvetin kissavideoita ja sitte tekee välissä vähän maastavetoa. Ihan sama minkälaisia kissoja siellä näkyy, mutta miten kukaan voi keskittyä siihen rautaan, jota pitäis rakastaa tuhannen apinan voimalla niiden kissojen sijaan. Merkkaako nää henkilöt treeniohjelmaanki ”Kissavideot 10min, superina maastaveto 5 toistoa”. Ei tuu salialfoja näistä kissavideoiden kattojista, mutta ei tuu kyllä koiravideoidenkaa kattojista. Salilla täytyy itse olla elukka, jota kaikki muut kattelee.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Nää videoiden kattelijat ei ole ainoita, jotka sitä puhelinta himovemppaa. Astetta pahempia on viestittelijät. Lähetellään kavereille salimeemejä, kun itse pitäis treenata. Nää tyypit yleensä istuu siinä reisiojennuslaitteessa ja kirjottaa viestiä samalla vetkutelleen säälittäviä kanankoipiaan. Crossfittaaminenki näyttää järkevämmälle. Oon aidosti huolissani siitä, miten paljon rasitusvammoja nää kaverit saa. Näppien on pakko olla kovilla, kun salillakin on aikaa kirjottaa viestiä. Koulussa mää vielä ymmärrän sen, kun ei siellä mitään tärkeetä kerrota kumminkaa. Salilla ei kuitenkaa pitäs tylsää hetkeä olla ikinä. Jos on, pitää käydä käsiks siihen romuun joka siellä jossain kiltisti lepää.

Voihan siitä kännykästä olla toki hyötyäkin esim. treeniohjelman katsomisessa, mutta ei sitä muuten salilla tarvii. Jos meinaa joskus vähän kehittyäkkin omassa lajissaan, ei ainakaan treeneissä ole varaa katella puhelimelta edes niitä salikissoja. Jos puhelin on tylsyyden takia kaivettava esille, kannattaa miettiä lajivalintaansa jo uusiksi. Äitille ja vaimolle/tyttöystävälle saa vastata, koska hengellään ei tarvitse kenenkään leikkiä, mutta kyllä ne salimeemit ja kissat jaksaa oottaa. Suojellaan yhdessä uhanalaista vanhan koulukunnan punttisalia, jossa älyä tarvitsee ainoastaan kiekkojen laskemiseen. Jättäkää siis ne puhelimet sinne kassiin ja penkatkaa enemmän, jotta salijumalat pysyvät tyytyväisinä.

Kuvaamiseen puhelin sopii erittäin hyvin, jotta omaa tekniikkaansa voi havannoida tai tallentaa salienkat. Tässä korokkeelta vedettynä 270kg.