Lujaa tekoa!

Lujaa tekoa nähtiin viime viikonloppuna, kun Suomen vahvimmat voimanostajat selvittivät Pornaisissa satavuotiaan Suomen lujimmat ja riskeimmät raudan taivuttajat. Kisat olivat todella hyvin järjestetty ja tunnelma oli juuri kuten sen voimanostokisoissa pitää ollakin. Valaistus oli täydellinen ja yhteys lämmittelytilasta lavalle hyvä. Kaiken lisäksi sai valita kappaaleen omalle nostovuorolleen. Iso kiitos järjestäjille! Itse tosiaan osallistuin kyseisiin karkeloihin tullen toiseksi 66kg sarjassa aika vaatimattomalla yhteistuloksella 540kg.

Lähdin kisaan hakemaan henkilökohtaisia ennätyksiä sekä Suomen ennätyksiä, joten epäonnistumisen mahdollisuus oli olemassa. Näin riskin ja otin sen. Aloitusrautoihin siis jäätiin kyykyssä ja penkissä. Maastaveto kulki suht. hyvin, vaikka omaa kisaennätystä ei tällä kertaa ylös otettu. Paras onnistunut veto (230kg) kuitenkin oli 20- ja 23-vuotiaiden ennätys 66kg sarjaan. Samalla tuli avoimen luokan hopeaa, joten ei voi olla kuin tyytyväinen tulokseen.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Vielä kerran!

Pieni loukkaantuminenkin tapahtui kisan aikana niskan krampatessa penkkipunnerruksessa. Toisessa kädessä on sen jälkeen ollut pienempää ja suurempaa hermokipua, mutta hieronnalla on pahimman yli jo selvitty ja punnertaminenkin onnistuu aika hyvin. Huomenna pitäis vielä kerran pystyä penkkaamaan seuran pikkujouluissa. Sinne kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan jo remontoidun salin takia. Halukkaat saavat myös nostaa kisoissa ja kokeilla miltä kisatilanteen luoma jännitys tuntuu. Ole siis paikalla viimeistään klo 12. Punnitus alkaa klo 11, joten jos aiot nostaa tule jo silloin.

Ensi vuoden suunnitelmia en ole vielä tarkemmin miettinyt, mutta ainakin painoluokan nostaminen on edessä 74 kiloisiin. Ehkä talvella käyn jotkut kisatkin, mutta ensin täytyy saada paikat kuntoon tän vuoden jäljiltä. Painon pudottaminenki vaatii aika hyvin veronsa, joten lepoa ja ruoka on nyt paikallaan. Täytyy nyt palkita itseään kovasta työstä.

”Niin,
minä selviydyn vielä ja saan
palkkioni lunastaa
minä etenen kohti ja saat
oppia nimeni muistamaan” -Mokoma Lujaa tekoa. Kyseinen kappale soi myös kisoissa nostovuorollani ja se on myös lempikappaleeni salilla.

Näihin sanoihin on hyvä lopettaa tämä kilpailukausi. Kiitokset vielä kaikille jotka olitte hengessä mukana ja jaksatte seurata urheilu-uraani! Hyvää joulun odotusta myös kaikille.

Nuorten mestaruus ja avoimen hopeaa!