Motivaatiota hakemassa 1

Jotta liikuntaharrastus jatkuisi alkuinnostuksen jälkeenkin, on hyvä pohtia asiaa jo valmiiksi vähän pitemmälle. Mikä saa liikkeelle sitten, kun alun hohdokkuus muuttuu arjeksi? Ei huvita lähteä? Tällä kertaa ajattelin teitä, joita motivoi…

Terveys: Se perusmäärähän siis oli 2 ja 1/2 tuntia hengästyttävää  liikuntaa viikossa tai rankempaa riittää vähempikin. MUTTA onko perus arki pelkkää istumista vai yritänkö olla koko ajan pikkuisen aktiivinen? Ravinnon olisi hyvä olla oikeaa ruokaa ja monipuolisesti.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Monella on autoon huoltokirja, säännölliset öljynvaihdot, huollot ja ihan se pintahuoltokin – pesu ja puunaus. Kodissa rempataan, uutta rakennetaan tarkasti harkiten. Mutta miten se oma keho, kuinka loppuun yritän käyttää kaikki voimavarat tai mitä rakennusaineita annan joka päivä minua palvelevalle hienolle systeemille käyttöön ja uusiutumiseen?

Vielä ei itselläni kovasti ikä paina, mutta en haluaisi tulla sellaiseksi, joka valittaa. Ainakaan asioista, joille voisi / olisi voinut tehdä itse jotain. Siispä alkuun sukurasitteet – miten voisin omilla valinnoillani minimoida perintönä saamani huonot jutut? Omassa suvussani löytyy ainakin diabetesta, sydän-/verisuoni riskejä, munuaisten heikentynyttä toimintaa ja jotain muutakin. Koneisto siis kannattaisi yrittää pitää kunnossa varsinkin näiltä osin. Liike on lääke! Kannustan kuitenkin järkevään aloitukseen. Pienillä muutoksilla pääsee alkuun. Huomaa mitä positiivista kehossasi tapahtuu, kun alat vaikka vaan kävelemään säännöllisesti. Kun johonkin alkaa sitten tottua, keholle voi ja kannattaakin alkaa antaa lisähaastetta.

Joskus kannattaa aloittaa terveystarkastuksella. Jos on vakavampia terveysongelmia, terveydenhuollon ammattilaisen näkemys kannattaa ottaa avuksi. Eräs motivoiva keino on kehonkoostumuksen mittaus. Jos sieltä paljastuu terveydelle riskinä olevia tekijöitä, esim. viskeraalirasvan korkeita arvoja, suht lyhyessäkin ajassa, muutamassa viikossa, muutoksilla ruokavaliossa ja liikkumisessa ne voi saada kohdalleen. Se varmaan jo motivoi eteenpäin. Asiansa osaava PT, jonka kanssa kommunikointi synkkaa, voi myös olla hyvä sijoitus. Silloin saat monesti enemmän irti treeneistä kuin ihan vaan omin neuvoin. Kun saat häneltä kokonaisvaltaisen suunnitelman, joka on räätälöity testien pohjalta juuri sinulle, harjoittelun tarkistuksen – tekniikat kuntoon, tulosta alkaa syntymään. Ja juuri niiden sinun tavoitteittesi mukaisia!

Mietipä hetki näitä kysymyksiä omalla kohdallasi. Tavoite kannattaa kirjata ylös. Kun se on saavutettu – HYVÄ! Sitten joku uusi realistinen tavoite… Iloitse matkasta ja näkymästä huipulla!

Ensi kerralla pohdin motivoivana voimana laihtumista.