Ryhtiliike (tai muuten vaan uudet tavoitteet)

Minun tavoitteeni

Pimein vaihe vuodesta on selätetty. Päästään taas laskettelemaan kohti kevättä. On hyvä aika tarkistaa omia tavoitteita terveellisten elämäntapojen suhteen. Tällä kertaa muutama idea siihen pohdintaan. En ole minkään pika-elämäntavan suosittelija, joten tuloksia voi joutua vähän odottelemaan, mutta niiden onkin tarkoitus kestää sitten pidempään ja tulla oikeasti osaksi arkea.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Liikunta: Jos vuodenvaihde on mennyt vähän lomaillen liikunnan suhteen kannattaa aloittaa vähän kuulostellen. Ei ihan samalla vaihteella kuin silloin viime kerralla. Kunto kohoaa taas säännöllisyyden avulla nopeasti takaisin. Alkuun armollisesti, mutta tavoitteellisesti. Jos olet liikkunut säännöllisesti, niin joku uusi tavoite antaa mukavaa haastetta ja tekee harjoittelusta mielenkiintoisempaa. On hyvä haastaa kroppaa uusilla ohjelmilla. Samalla kuitenkin ihan peruskunnon tekeminen – kävely ja juoksu peruskuntoalueella PPPP auttaa jaksamaan arjessakin paremmin.

Ruokailu: Säännöllisyys, riittävä veden juonti, oikeaa ruokaa! Jos omatunto muistuttelee herkutteluista voi olla kiusaus syödä todella niukasti. Mutta ei kannata kiusata itseään äärimmilleen. Kunhan vain palaat kunnollisen ruoan pariin ja syöt sitä järkevässä määrin, keho saa tarvitsemansa rakennusaineet. Jotta vastustuskyky olisi myös hyvä tällaisena flunssakautena, kannattaa syödä laatua – ruokaa. Sokeri jääköön juhlahetkiin. Marjata ja hedelmät on hyviä ja ihanan värikkäitä herkkuja.

Teehetki

Uni, lepo, palautuminen: Ainakin itse huomaan tarvitsevani talvella rauhallisempaa vaihdetta arjessakin. Ollaan tässä varmaan aika yksilöllisiä, joten itsensä on hyvä tuntea. Rauhalliset hetket keskellä päivää tekevät hyvää. Itselläni se on usein kahvikuppi kynttilänvalossa – tunnelmaa kaivatessa tai väsähdyksen hetkellä kirkasvalolampun kyljessä. Toisaalta jos arki on liian rauhallista, kunnon lenkki raikkaassa ulkoilmassa voi saada unen tulemaan helpommin.

Iloa tuottavat asiat: Mikä se sitten onkin, mistä saat iloa – mahduta omaan kalenteriisi. Elämä ei ole pelkkää suorittamista, pitää muistaa elää. Meillä on velvollisuutemme, mutta kun tekee asioita joita arvostaa ja löytää niistä sen palkitsevan puolen, elää omien arvojensa mukaan. Silloin myös pääkoppa voi paremmin.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!