Tunnesyöminen osa 2

Tässäpä taas pohdiskelua aiheesta – aika syvälle mennään…

Omat sisäiset säännöt ja arvot, joita olet omaksunut elämäsi aikana esimerkiksi läheisiltäsi tai mediasta – rehellinen itsepohdiskelu, ei kapinahengessä vaan miettien mikä on sinulle hyödyllistä, mikä vie turhaan voimia.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Millaiset tilanteet kotona / työssä / suvun ja ystävien parissa nostattavat pintaan haastavia tunteita, saavat sinut tuntemaan itsesi epäonnistuneeksi / ei tarpeeksi hyväksi?

Jos herkuttelu on ollut näissä tilanteissa lohdutusta / selviytymiskeino / ongelman käsittelyn korvike – toimiiko se? Miten muuten voisit käsitellä tilanteen?

Jos ystäväsi kohtaisi samanlaisen tilanteen, millaisia asioita neuvoisit häntä miettimään ongelmanratkaisussa?

Millaisia ohjesääntöjä kannat mukanasi? Kannattaisiko niitä arvioida uudelleen?

Millainen sinun täytyy olla kelvataksesi (itsellesi)?

Perustuuko itsetuntosi suorituksiisi?

Kun luet toisten muutoksista, orjuuttavatko vai innostavatko ”ennen ja jälkeen” kuvat sinua? Kannattaako sinun lukea tuollaisia kertomuksia?

Hyödylliset elämänsäännöt ovat vahvistavia ja hyväksyviä. Liian vaativat saavat itsemme tuntemaan onnettomaksi ja epäonnistujaksi. Sopivat / realistiset lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet ja niiden saavuttaminen tuovat iloa ja tyytyväisyyttä sekä vahvistavat itsetuntoa. Liian vaativat tavoitteet tekevät elämästäsi taisetelua ja kuluttavat turhaan energiaa.

Kun elämässä tulee eteen muutoksia, arvoja kannattaa tarkistaa. Kaikkeen ei ole mahdollista keskittyä yhtä aikaa, joitain asioita kannattaa priorisoida – niitä jotka ovat sinulle todella tärkeitä.

Suhtauduthan itseesi lämmöllä ja kunnioituksella.Kaunista ympärillä