Elämäni rankin 400 metriä-Red Bull400 Lahti 2018

Elämäni rankin 400 metriä-Red Bull 400 Lahti 2018!

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Mikä saa perhosia vatsaan ja adrenaliinia vereen? Mulle suurin juttu on aina ollut urheilu ja kilpaileminen. Ja nyt on ehdottamasti se, että lähden lauantaina Lahteen juoksemaan ”elämäni rankimman 400m”. Woop woop!

Kilpaurheilijana yks isoimmista asioista mitä jäät uran jälkeen kaipaamaan, on juuri se fiilis kun oot lähdössä kisoihin. Se puhdas ja hyvä jännityksen tunne, adrenaliinisyöksy veressä ja odotuksen fiilis, kun mietit, että kohta on aika ”kick some ass”. Ai että. Erityisesti se hetki, kun oot hoitanut kisapäivän aamurutiinit kuten aina ennenkin, istut autoon ja laitat musiikin pauhaamaan todella lujaa. Lähdet ajamaan ja kuuntelet omia kisabiisejä ja kelaat tulevaa kisaa päässäsi. Ainoa asia mitä mietit on, että tänään lähtee, nyt näytetään! Mietit mitä tehdä paremmin kuin viimeksi. Ja kun pääset kisapaikalle ja näet kentän ekaa kertaa, tsekkaat mistä päin tulee, mietit kisastrategiaa ja silmäilet näkyykö jo kilpakumppaneita. Jännitys nousee taas uuden pykälän. Tää tunne on sanoinkuvaamaton!!! Ja kun vihdoin pääset verkkaamaan ja alat tekemään kisaa valmistavia rutiineja, jännitys vaihtuu tiukaksi keskittymiseksi. Tätä tunnetta ei vaan saa mistään muualta.

Ja kyllä, kaikki on jo varmasti ymmärtänyt, miten paljon pidän pienestä kisailusta, pelaamisesta ja rehdistä kilpailemisesta. Harva juttu kuitenkaan saa aikaan samaa jännitystä mitä 400m aitakisat aiheutti. Kyseinen Red Bull skaba tekee kyllä sen, sillä kysehän on aivan törkeän kovasta fyysisestä suorituksesta. Jos et usko, käy testaamassa lähimmässä laskettelumäessä vetämässä edes yks veto ylämäkeen, niin huomaat miten nopeasti hapot iskee.
Kun varmistui, että pääsen sinne, syttyi taistelutahto välittömästi. Isoin tavoite on päästä maaliin, toinen on miettiä miten saan kaiken potentiaalin ja viimeisen voiman rippeen itsestäni irti itse kisassa. Tätä vartenhan treenataan, ja mitä paremmin treenaat, sen luottavaisemmin mielin voit lähteä kisaan. Ainoa asia mikä nyt harmittaa on se, etten juurikaan ehtinyt treenata kyseiseen Red Bull kisaan. Viikko sitten perjantaina sain tietää, että töistä tuli mahdollisuus osallistua kyseiseen kisaan, ja tietysti ilmaisin halukkuuteni. Keskiviikkona varmistui, että mut valittiin siihen. Viikon treenamisella ei hirveästi ihmeitä tehdä, mutta muutaman hyvän treenin edes ehdin tekemään. Kuuvuoren portaita olen käynyt juoksemassa yleisesti kerran viikossa, kun se on ollut lyhyt ja ytimekäs treeni, nyt kun olen tehnyt niin helvekosti töitä, enkä ole oikeen muuta ehtinyt. Nyt ehdin lisäksi tekemään yhden treenin Ruosniemen 120 m pitkässä laskettelumäessä (2x4x120m ylämäkeen), kahtena päivänä minuuttivetotreeni(2x6x2min juoksua/1min kävelyä), yks tehointervallitreeni (2x300m-200m-100m) ja yksi treeni Hirvensalon mäessä. Tänään palauttava lepopäivä ja huomenna mennään. Ai että, wish me luck!

Mäkitreeni Hirvensalossa
Kuva Hirvensalon laskettelumäen huipulta

Korkeanpaikan kammo ei myöskään helpota asiaa, sillä mehän juostaan Lahden hyppyrimäen hyppyritorniin asti! 4+ minuuttia pelkkää tuskaa. Vuoden 2016 voittaja Kuopion mäessä oli 10 000m ja 3000m estejuoksija, joten kestävyydellä tämä kisa hoidetaan. Se ei oo ihan mun vahvin puoli, mut sit mennään sillä mitä on, eli hullua asennetta!

Lisätietoa kisastaTästä