Kupponen kuumaa

Tuttava poikkeaa pihaan, jutustelette hetken rapulla, kunnes esität kutsun tulla sisälle kahville.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

” En mä juo kahvia” sanoo kutsuttu. No, entä teetä tai jotain.. ”E-en mä juo mitään.”

Sitäpaitsi teelle kutsu on heti jotenkin valjumpaa, siitä puuttuu se jonkin, mikä kahvittelussa on.

Tilanteessa tulee hieman hölmö olo, jatkatte juttelua hetken ja heipat. Se on siinä. Jos henkilö olisi tullut kupposelle kuumaa, höyryävää kahvia olisi keskustelu todennäköisesti syventynyt ja pidentynyt, teistä olisi voinut tulla muutakin kuin tuttavat, olisitte saattaneet keksiä seuraavan tapaamiskerran jonnekin kivaan paikkaan tai mitä tahansa.

Tästä syystä mielestäni henkilöt, jotka eivät juo kahvia, ovat epäillyttäviä ihmisiä. Heillä ei voi olla edes tosiystäviä, koska, missä he niitä tapailisivat??

” Tule meille mehulle , niin turistaan kuulumiset”, kuulostaapa syvälliseltä. Tai ” nautitaampa lasilliset virkistävää hanavettä ja jutellaan vähän työasioista” . ” Ai, sulla on uus kierroksessa, nyt tulet meille maidolle ja kerrot kaiken!! ”

Yleensä , kun tapaat vanhan tutun tai kaverin, heitätte kutsun, mennään joskus kahville tai tule meille kahville, niin saadaan jutella rauhassa. Mitä tekevät ihmiset, jotka eivät nauti tuosta kansallisjuomastamme, olen usein sitä miettinyt. Moni ei juo kahvia paljon, koska ehkä vatsa ei kestä tai yöunet kärsivät. Mutta aamukahvin juovat kaikki, itse en liikauta lihastakaan ennekuin olen juonut noin kolme mukia kahvia, jonka olen illalla valmiiksi ladannut keittimeen. Miten joku voi edes herätä ilman tuota jumalten juomaa? Jos jostain käsittämättömästä syystä kahvi on päässyt loppumaan ja joutuu kenties ensimmäiset kolme tuntia tekemään töitä ennen kahvitaukoa, päätä särkee, on sumea olo, ei pysty keskittymään.

Ja onhan kahvi nimenomaan seurustelujuoma, sen verran jokaisen pitäisi sitä kyetä nauttimaan. Itse ollessani pieni, meille ihan pikkunaperosta annettiin maitokahvia sokerinpalalla ja usein ryystimme sitä tassilta eli kahvilautaselta, ai, että se oli makoisaa! Itse aloin pikkuhiljaa tyrkyttämään tytölleni ala-asteikäisenä kahvia ja kyllä se siitä pikkuhiljaa tarttui myös häneen. Pidän sitä yleissivistävänä asiana, joka pitää kaikkien oppia. Nykytiedon mukaan aine ei ole edes niin haitallista kuin ennen höpötettiin. Sanaa ”pahe”, en halua tässä yhteydessä edes kuulla.

Jos kahvistakieltäytyjät ovat silmissäni outoa porukkaa, vielä enemmän kauhistelen suomalaista, joka ei SAUNO !!??

Joillakin ei ole saunaa tai pitää sitä varastona!! Ihan totta. Suomessa.

Tästä aiheesta välitän puhua vieläkin vähemmän, sen verran pumppuni lyö tyhjää kun vaan ajattelenkin. Viikonloppu ilman saunaa, saunailta ilman saunaa, kesämökki ilman saunaa…

Parempi etten syvenny liikaa edes ajattelemaan.

Kaikilla meillä on omat mieltymyksensä, mutta tosiasia on , että kahvista- ja saunastakieltäytyjät jäävät niin paljosta paitsi mitä tulee seuraelämään.

Jahas, jospa kulautan tästä mukilliseni loppuun ennekuin lähden kantamaan saunapuita..

Pia 😉