Huippukylmää kyytiä

Henkilön Susanna Snellman kuva.

Kävin Pasilassa sijaitsevassa Cryo-Fitissa testamassa huippukylmähoitoa ja Roll-hierontarullaa. Omalla kohdallani päätyminen alle -120 asteiseen tynnyriin ei ollut itsestäänselvyys, sillä ihoni on hyvin arka kylmälle. Olen alkanut aikuisiällä välttelemään jopa uimahalleja, sillä niiden ”viileä” vesi tuntuu liian pahalta iholla ja kastautuminen on muodostunut farssimaiseksi tapahtumaksi. Huippukylmähoito yllätti lämpimästi kylmyydestään huolimatta.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Rohkeasti kuitenkin astelin pitkin Pasilan siltaa kohti Cryo Fittiä. Ulkona oli eeppisen oloinen lumimyrsky ja kolasin mennessäni takaani kulkevalle polkua lumihankeen. Tai paremminkin räntään.
Kylmästä ja märästä ilmasta jääkylmään tynnyriin. Justjust. Kai sitä voi näinkin aamunsa viettää: ensin aamulla kukonlaulun aikaan julmahko mäkitreeni ja sen jälkeen heti perään jääkylmään kapseliin seisoskelemaan. Vapaaehtoisesti.

Vastaanottotiskillä Cryo-Fitissa odotti kuitenkin lämpimästi tervehtivä henkilö ja lumisateessa tarponeelle oltiin heti tarjoamassa lämmintä teetä. Kaikki hyvin siis kuitenkin.

Huippukylmähoito tapahtuu yhden hengen, varsin futuristisen oloisessa kabiinissa, jonka lämpötila lasketaan jopa -140C asteeseen. Miinuslämpötila kuulostaa hoitoa ennen kokeilemattomasta ja ehkä hiukan skeptisestä henkilöstä (lue:minä)  kestämättömältä ja etukäteen pelottikin kykenenkö pysymään pömpelissä sekuntia pidempään. Ennen kabiiniin astumista sain päälleni mukavan kylpytakin ja jalkoihini lämpimät tossukat sekä sukat. Aamutakki piti riisua pois kabiinissa ja sitä kompensoimaan sai käsiin lämpimät tumput.

Siellä sitten köllöteltiin pelkät pikkupöksyt jalassa, kädet ja jalat suojattuna kylmyyttään höyryävässä kapselissa.  Tavoitteena oli pysyä tankissa kolme minuuttia ja lämpötilana vähän alle -120C astetta. Ekakertalaisena sain hiukan lämpimämmän käsittelyn 🙂 Mahdollista epämukavaa oloa oli mahdollista helpottaa nostamalla välillä kädet ylös ja muutenkin liikkumalla jatkuvasti vähän. Itse olin yllättynyt kylmän ilman lempeydestä ja siitä että en kokenut samanlaista ikävää tunnetta iholla kuin esimerkiksi viileässä vedessä ollessa. Lopulta tuli kyllä ihan kunnolla kylmä mutta sitä ei pystynyt vertaamaan vaikkapa pakkasessa kylmettymiseen.

Hoidon jälkeen olo oli euforinen. Vaikea selittää miltä kropassa tuntui. Samalla tuntui hyvältä myös mielessä, sillä kokemus oli noin sata kertaa miellyttävämpi kuin olin etukäteen manaillut sen mahdollisesti olevan.
cryo6
Huippukylmähoitoa, joka on on kehitetty Japanissa noin 30 vuotta sitten, käytetään moneen eri hoitotarkoitukseen (esimerkiksi reuma, psoriasis ja urheiluvammat). Itse lähdin hakemaan lihaksille rentoutusta ja hoitoa kesken tiukkaa treeniviikkoa ja tietysti myös hoitoa rasitusvammoihin. Suomessa huippukylmähoitoa on käytetty kivun hoidossa noin 5,5 vuoden ajan. Uusimpana ja ainoana toimijana Helsingissä on vastikään perustettu Cryo Fitness.
cryo1
Jonkin aikaa lämmiteltyäni kokeilin myös Roll-hierontarullaa, jonka hyötyinä ovat aineenvaihdunnan parantaminen sekä ihon kimmoisuuden ja hyvinvoinnin parantaminen. Rullailu on kuulunut ohjelmaani muutaman vuoden ajan mutta tämä rulla oli toista maata, sillä se ohjeisti käyttäjää ja oli infrapunan takia lämmin.
cryo4

Rullailun ja jäätymisen jälkeen olo oli illalla todella hyvä. Kropassa kyllä tuntui, eli jotain kyllä tapahtui ihan kunnolla. Jalkapohjissa kiersi veri koko illan ajan ja nukuin yöllä kuin tukki. Nyt hoidon jälkeisenä päivänä kyljissä ja sisäreisissä tuntuu rullailu ihan ”mukavasti”.

Cryo-fit -studio sijaitsee Helsingissä, Länsi-Pasilassa ja se tarjoaa Cryo-huippukylmähoidon ja Roll -hierontarullan lisäksi esimerkiksi juoksuharjoittelun ja muun treenaamisen tueksi erittäin hyvin sopivaa Bodyshape – Alipainetreeniä. Lisätietoa näiden palveluiden soveltuvuudesta osaksi omaa treeniohjelmaa voi kysyä Cryo-fitistä. Nettisivuilta saa myös kattavasti tietoa ja ohjeita ensikertalaisille.

Kannattaa kysyä myös lahjakortteja joululahjaksi!! Enpä itse pistäisi pahitteeksi jos sellainen olisi vaikkapa oman joulukuuseni alla jouluna. Vink, vink, vink vaan. Ainiin, huomasin yrityksen nettisivuilta, että siellä myydään pakettia nimeltä: DUO – jäädy kaverin kanssa. Hyvä meininki!

Ainiin, vielä kerran pitää painottaa, että kyseessä ei ole maksettu mainos. Kerron blogissani itseäni hyödyttäneistä treeneistä, hoidoista, varusteista ja muista hyvistä jutuista, joita olen itse ihan oikeasti oma-aloitteisesti testannut.

PUS!

cryo2