Riisipuuroa reissussa, varustevinkki ja mukava alennuskoodi!

 

Henkilön Susanna Snellman kuva.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Pitkään haudutetu riisipuuro on silkkaa ihanasti lämmittävää rakkautta. Puuro maistuu sangen hyvältä ulkoilmassa yhdistettynä retkeilyyn ja hyvään seuraan. Ilmahan on tunnetusti asennekysymyksen lisäksi myös pukeutumiskysymys ja retkellä ruokaileminen onnistuu varsin hyvin varusteiden ollessa yksinkertaisia, kestäviä ja toimivia.

Esittelen tässä kirjoituksessa hyvän vaihtoehdon ruokatermokseksi retkille. Pyydän huomioimaan, että tässä blogissa ei ole maksettuja mainoksia, joten esittelen vain tuotteita, jotka olen itse todennut toimiviksi testaamisen kautta ja tarkoituksena on edesauttaa mutkatonta ja puitteiltaan toimivaa retkeilyä sekä juoksua.

Henkilön Susanna Snellman kuva.
Päätimme viikonloppuna lähteä aamupäiväriisipuurolle Vanhankaupunginlahdelle, jossa voi hetkeksi pysähtyä ihailemaan lahtea esimerkiksi Pornaistenniemen piilokojusta käsin. Vanhankaupunginlahdella sekä Lammassaaressa retkeillessä kannattaa paikalle mennä julkisilla kulkupeleillä mutta auton voi jättää myös maksuttomaan parkkiin, joka on helppo löytää Katariina Saksilaisen kadun päädystä Arabianrannassa. Bussilta ei reitin alkuun ole kovinkaan pitkä matka.

puuro15
Juoksureittiä kaipaillessa kannattaa ehkä matkaan lähteä hiukan kauempaa, esimerkiksi Viikin Prisman kohdilta suunnaten Lammassaareen päin. Itse olen juossut joskus Viikin prismalta ojan (vai onko se joki) vartta pitkin. Paikoittain polku on miltei kaikkina vuodenaikoina liejuinen ja tekninen mutta se tarjoaa mahdottoman hienon puista rakentuvan käytävä-baanan.
Ja siinä pääsee paikoittaan pinkomaan tosi lujaa!!!!
Polku Lammassaareen lähtee läheltä Matinkaaren kävelysiltaa ja koirapuistoa ja alueella on varsin toimiva viitoitus ja alueella käveleksiminen soveltuu nähdäkseni hyvin myös lapsiperheille. Alueella on myös lintutorni!

Henkilön Susanna Snellman kuva.

Kojulle vievät pitkospuut sekä lyhyt metsäosuus antoivat lyhyelle päiväretkelle kivaa vaihtelua, sillä ne olivat sateista johtuen varsin liejuisessa ja osittain varsin märässä kunnossa. Itseni mielestä retkeilyyn ja juoksuun saa kuulua kaikenlaiset olosuhteet ja esimerkiksi reiteen asti kylmään suohon pimeässä astuessa hyvä asenne ratkaisee paljon. Myös hyvät varusteet ja vaihtovaatteet nääs asenne ei kannattele aivan loputtomiin.

Riisipuuroa ei kannata keittää aivan täysin kypsäksi asti jos sitä mielii ottaa mukaan termokseen, sillä ainakin käyttämämme ruokatermos piti lämmön erinomaisesti kylmästä ilmasta riippumatta puuron jatkaessa hautumistaan koko kävelymatkan ajan. Voin sanoa, että en koskaan ole syönyt niin hyvää ja antaumuksella hautunutta puuroa! Toisaalta totean tämän miltei joka kerta riisipuuroa syödessäni.

Varsinkin pidemmälle retkelle kannattaa ottaa mukaan kevyt ja oikeasti tarkoituksen mukaisesti toimiva termospullo. Käytimme tällä retkellä Mastermark Brandsin maahantuomaa Stainless King 710ml ruokatermosta, jonka tyhjiö on muodostettu tyhjiöuunissa yli 1000 C:n lämpötilassa. Thermos on kokonaan ruostumatonta terästä, painaa vain 530 grammaa ja ainakin itseni mielestä se on varsin ajaton, tyylikäs ja helposti puhdistettavissa.

Henkilön Susanna Snellman kuva.
Maahantuojan tietojen mukaan Stainless King pitää ruoan kuumana jopa 9 tunnin ajan ja kylmänä 12 tunnin ajan, joka on erittäin hyvä juttu kaikkina vuodenaikoina ja jokaisella säällä luonnossa viihtyvälle retkeilijälle. Meidän retkellä puuro oli juuri sopivan lämmintä päästyämme Piilokojulle. Termokseen jäi vielä kotiinviemisiksi yhden annoksen verran puuroa ja sekin oli vielä hyvän tuoksuista ja lämmintä kotiin päästyämme.

Henkilön Susanna Snellman kuva.
Tällä reissulla testasimme kevyesti myös saman maahantuojan Aquapac-suojapussia puhelimelle. Itse olen suojannut polkujuoksussa puhelimeni kosteudelta pääsäntöisesti vanhalla kunnon minigrip-viritelmällä (talvisin ja kylmällä ilmalla puhelin pieneen villasukkaan, villasukka minigrippiin) ja nyt totesin aquapacin olevan hyvä kilpailija minigripille. Jatkan edelleen uskollista kulkuani minigrippien kanssa..mutta en puhelinpussina käyttäen.

PAC

Aquapac oli testissä myös lyhyehköllä lamppupitkiksellä Sipoonkorvessa jo viime viikolla ja pussi teki tehtävänsä vallan kiitettävästi. Pussin saa helposti kaulaan ja se ei parin tunnin pitkiksellä onnistunut heilumaan tai muutoin häiritsemään olemassaolollaan (tämä on iso asia sillä minua häiritsee juostessa toimimattomat varusteet todella helposti) takin alla ja puhelin pysyi lämpimänä. Tämä on erittäin tärkeää etenkin juostessa vaikkapa talvisessa, pimeässä metsässä.

Puhelimen ON oltava toimintakuntoinen hätätilanteita varten ja tästä pussista ei tule kosteus läpi vaikka puhelin joutuisi kokonaan veteen. Valitettavasti käyttäjää se ei kastumiselta kuitenkaan suojaa.

Henkilön Susanna Snellman kuva.

Lisäksi monissa polkujuoksukisoissa on jo säännöistä lähtien määritelty, että puhelin on pidettävä vedeltä suojattuna ja toimintakykyisenä turvallisuuden takia. Tässä ohimennen muistutankin kaikkia tutustumaan juoksukisojen sääntöihin huolellisesti ennen reissuun lähtemistä. Tällä tavoin välttää ikäviä ylläreitä numerolappua hakiessa.

Esimerkiksi Karhunkierroksella tsekataan varsin tarkasti onko juoksijoilla kaikki säännöissä määritellyt varusteet mukana. Säännöistä poikkeavalla varustuksella on aivan turha yrittää lähtöviivalle ja viimetingan ostokset voivat tehdä ikävän ison ja yllättävän loven pankkitiliin. Varustesäännökset on juoksijoiden turvallisuutta varten ja siksi niistä pidetään kiinni.

Mikäli joku kiinnostuu lukemaan lisää näistä testaamistani tuotteista, kannattaa suunnata pähkäilemään maahantuojan sivuille http://www.mastermarkbrands.fi/ ja näpytellä mahdollisesti tilatessasi koodi SUSANNA1. Saat sillä vuoden loppuun asti -30 prosenttia alennusta koko sivuilta löytyvästä valikoimasta. Varsin hyvä diili etenkin näin lahjojen pohtimisen ajankohtana.

Perjantaina lähdetään isolla lössillä pikkujoululenkille sysipimeään ja märkään Pirttimäkeen. En malta odottaa!

Henkilön Susanna Snellman kuva.

PUS!