Talkoolaisena Kopparnäs Coast Traililla

Olin Inkoossa järjestetyllä Kopparnäs Coast Traililla turvajuoksijana jälkipartiossa ja liikenteen ohjaajana. Oli kiva kokea juoksutapahtuman järjestelyä talkoolaisen silmin. Näin myös osan siitä työstä, mitä tapahtumien järjestäjät puurtavat antaakseen juoksijoille mahdollisuuden kokea turvallisesti ja mahdollisimman mukavasti hieno kisa upealla reitillä.

Kilpailumatkat tässä tapahtumassa olivat joko 8 tai 18 kilometriä ja reitti kulki Kopparnäs-Störsvikin ulkoilualueella Inkoossa ja Siuntiossa. Kilpailumaasto oli ainutlaatuisen hienoa rannikkoaluetta, joka on säilynyt kokonaan rakentamattomana. Tapahtuman internetsivuilla kerrotaan, että alueelle on joskus aikoinaan kaavailtu ydinvoimalaa, jonka takia alue on säilynyt koskemattomana. Nykyään alue on Uudenmaan kuntien virkistysalueiden hallinnassa. Copparnäs Coast Trailin järjestävänä tahona toimi voittoa tavoittelematon yhdistys Metsäreitti ry, jonka tarkoituksena on edistää luonnossa tapahtuvaa kestävyysurheilua. Ehkä tämän takia kilpailun yhteydessä järjestettiin myös lasten oma retki luontoon.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Reitti kulki osittain aivan meren rannalla vaikka välillä oltiin aivan täysin skutsi-pöheikössä. Järjestäjän info kertoo, että meren rannalla juostiin jopa reilut 5 kilometrin matka ja kallioalueilta avautui myös hienot merinäköalat vaikka aivan rannassa ei koko ajan oltukaan.

Oma osuutemme talkoolaisena alkoi jo ennen lähtölaukausta, kun pystytimme autoilijoita varten juoksijoista varottavia kylttejä, sillä pieni osa reitistä kulki hiekkatietä pitkin siirtymien takia. Liikenteen ohjaamisen lisäksi ainakin omalla kohdallani reittiä juoksijat meinasivat muutamaan kertaan juosta metsään kääntyvän osuuden ohi vaikka reitti olikin merkattu asianmukaisesti. Ymmärrettävää tosin 🙂

blogi2

Koska liikenne oli varsin vähäistä, ehdin ottamaan myös valokuvia juoksijoista. Viimeisten juoksijoiden mentyä ohi lähdimme reitille. On miltei sääntö eikä poikkeus, että polkujuoksukilpailussa juoksee turvajuoksijat, jälkipartio tai ns. ”raatopartio”, joka on riittävän EA-taitoinen ja polkujuoksinana senverran kokenut, että osaa suhtautua asioihin oikein. Viimeiset jälkijolkottelijat antavat apua jos jollekin on käynyt onnettomuus tai muuten tarvitaan apua. Turvajuoksija on siis turvaamassa juoksijoiden etenemistä reitillä ja toimii linkkinä varsinaisen EA-vastaavan, järjestäjän ja esimerkiksi juomapisteiden välillä kuljettaen tarvittaessa informaatiota reitiltä ulos.

blogi12
Suosittelen lämpimästi osallistumista tapahtumien järjestämiseen talkoolaisena. Talkootyötä on laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy varmasti jotain tekemistä vaikka aikoisikin juosta reitillä lappu rinnassa. Juoksemaankin siis ehtii hyvin vaikka olisikin avuksi. Suurin osa tapahtumista järjestetään pääosin talkoovoimin, joten antamalla hiukan omaa aikaansa pystyy omalta osaltaan edesauttamaan sujuvan tapahtuman rakentamista.

blogi4

Kopparnäs Coast Traililla vapaaehtoisia kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä, joten suosittelen ehdottomasti kyselemään tehtäviä ensi vuodelle. Itselleni turvajuoksijana reitillä eteneminen on erittäin mieluisaa, sillä olen luonteeltani varsin epäkilpailuhenkinen ja tykkään tehdä vapaaehtoistyötä tärkeäksi kokemieni asioiden puolesta. Polkujuoksu on ehdottomasti yksi niistä. Kopparnäs Coast Trailin reitti oli kaiken lisäksi henkeäsalpaavan kaunis ja todella monipuolinen: oli suota, merenrantaa, metsää, kärrypolkua, nousua, laskua ja kaiken yhdistelmää.

Onnea kaikille rankalta ja helteiseltä reitiltä suoriutuneille ja niille, joiden matka tyssäsi kesken leikin toivotan ensi vuodelle kaksin verroin tsemppiä! Muistakaa, että jokainen kisaaja voitti itsensä lisäksi kaikki ne muut, jotka olivat vaikkapa kotona sohvalla 🙂

Vinkkejä juoksutapahtumista, varusteista ja reiteistä tulossa. Stay tuned!

Löydätkö itsesi näistä kuvista?
Voit halutessasi seurata minua instassa @_susannasupergirl_
Minuun saa yhteyttä myös sähköpostilla: helppohansunonollaonnellinen@gmail.com

PUS!

blogi10blogi9blogi8blogi7blogi6blogi5