Haastava hyvinvointi

Etenkin viime aikoina olen keskittynyt hengitykseen. Hengittämään oikeasti! Syvään ja pitkää. Olen huomannut kuinka se rauhoittaa laukkaavaa mieltä ja antaa sille sekä kropalle kapasiteettia toimia optimaalisemmin.

Unohdammeko itsemme ja olennaisen kaiken ravinnosta, vitamiineista ja hivenaineista höyryämisen keskellä? Ravinnon optimointi ja sillä yksilön hyvinvointi tukeva kikkailu on toki mahtavaa, mutta entäs se kolikon henkinenpuoli?

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Helppo hyvinvointi

Hyvinvointi koostuu muustakin kuin luomusta, vähätoksiinisesta ja sataprosenttisesti elimistöä ja maailmaa tukevasta ravinnosta. Kukaan ei pysty siihen, eikä siihen tarvitsekkaan pystyä. On mielestäni OK nykypäivänä nauttia kulttuurimme ja nykymaailman luomista paheista ilman omantunnon tuskia. Olen onnellinen ja hyvinvoiva, kun voin joka päivä syödä hyvää ja puhdasta ruokaa, joka lisää suorituskykyä, sekä parantaa terveyttäni. Olen onnellinen ja hyvinvoiva myös silloin, kun syön lempparijäätelöä ja juon luulientä kotisohvalla rankan reenipäivän päätteeksi. Minun hyvinvointini ei koostu säännöistä ja rajoituksista, vaan mielihaluista ja niiden täyttämisestä. Fiilistelystä ja toiminnasta, joka vie minua eteenpäin, kohti tervettä huomista!

Moni varmasti aiheuttaa itselleen valtavasti stressiä tiedostamattaan, pyrkiessään täydellisyyteen mm. ravinnossa, joka on yksi tärkeimmistä, mutta vain yksi osa terveyttä ja hyvinvointia. Puhdas ja ravinteikas ruoka tai freetox ja biohakkerointi toimintamallit eivät ole sääntöjä, joita jokaisen tulisi noudattaa. Ne ovat mm. raameja elämälle ja tavoille, joiden avulla voi rakentaa itselleen onnellisen ja terveen tavan elää. Eikä niin, että fanaattisesti ja itsepintaisesti elät tiettyjen kaavojen mukaan. Siitä ravinteikkaasta ruoastakaan et saa kaikkea irti, mikäli stressaat siitä mitä teet tai syöt. Kun sinä voit hyvin, niin elimistöstölläkin on parempi mahdollisuus voida hyvin.

Hengitä

Kun tunnet että ravinteet, entsyymit, kypsyydet ja antiravinteet alkavat hallita liikaa ajatuksiasi ja kiristää hermoja, niin hengitä syvään ja pitkään ulos. Mieti mikä on oikeasti tärkeää? Rento eläminen monipuolisen ja ravinteikkaan ruoan parissa vai kireä ja rajoittunut tuskailu ravinteikkaan ruoan parissa?

Joten hengitetään, omaksutaan uutta, parannetaan itseämme ja maailmaa, mutta ei kaikkea kerralla. Tässä pieni ajatuksen ripe, joka avannosta jäi, mukavaa ja rentoo viikonloppuu kaikki! 🙂

Hyppää vihersmoothie-mäkimiehen mukaan! 

Instagram  Facebook Ville Korhonen