Luodinkestävä kahvi!

Rasvakahvi

eli bulletproofkahvi on rapakon takaa meillekkin kovaa vauhtia popularisoitunut tapa juoda kahvia.

Tämä superkahvi antaa tasaista energiaa ja ravitsee aivojen lisäksi joka soluasi. Etenkin solut tarvitsevat rakentuakseen, viestiäkseen ja toimiakseen rasvaa, kovia ja pehmeitä. Laadukkaaseen kahviin lisätään siis enemmän tai vähemmän rasvoja, mahdollisesti superfoodeja ja parastahan on se, että vain taivas on rajana mitä kaikkea kahvin sekaan voit heittää. Joulun alla kaardemumma, piparimausteet yms. ovat joulutäpinöissä aamujen supernautinto!

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Laadukkaat rasvan lähteet ovat a ja o. Eli rasvakahviin ei tungeta meidän suomalaisten rakastamia ja vihaamia margariineja ja rypsiöljyä. Ei. Luonnolliset rasvan lähteet, niin kovat kuin pehmeätkin ovat meille välttämättömiä joka päivä, jotta solumme ja yleisesti koko kehomme toimii optimaalisesti. Kookosöljy, luomuvoi, mct-öljy tai kapryylihappo (”tiivistetty” kookosöljystä, molemmat keskipitkiä rasvahappoja, mct 2 rasvahappoa ja kapryyli 1 rasvahappo.) toimivat peruspohjana laadukkaan kahvin lisäksi. Juhla mokkakin ajaa asiansa, mutta itsensä päivittäjänä olen huomannut, kuinka suuri ero kahveillakin on. Laadukkaammat kahvit, vesipestyt, korkealla ilmanalassa kasvaneet ja yhdeltä tilalta tulevat kahvit, ovat antioksidanttisempia ja pehmeämpiä elimistöllemme. Juhla mokasta aikoinaan vaihdoin marketti luomuun ja sen jälkeen rupesin metsästämään laadukkaampia kahveja netistä, sekä marketeista, joiden valikoima kasvaa koko ajan. Halvalla ei saa hyvää. Marketti kahveista reko on ollut miellyttävä, ja samoin kaikki muut hifimmät toimivat mikäli ei halua postihommiin lähteä. Läheppä siis tutkimusmatkalle kahvihyllylle 😉

Nauti joka päivä!

Superfoodeilla höystetyistä kahveista varmasti tunnetuin on Tomi Kokon ”fiveamcoffee”. Omaa vaistoa seuraamalla löydät varmasti oman lemppari blendisi, niin kahvin, kuin superfoodienkin osalta.  Jos sinulla on jo mielestäsi parhaan makuinen kahvi hyppysissäsi, lisää hyviä rasvoja ja anna palaa!

Monien kokeilujen myötä olen viritellyt itselleni sopivan ja virtaa antavan setin, jota kutsun luotikahviksi, koska se on vaan niin SUPERHYVÄÄ! Peruspohjan lisäksi mukaan pääsevät, vanilja, raakakaakao, ceylonkaneli, sekä halutessani lucuma ja maca, mutta fiiliksen mukaan mennään joka aamukahvin kanssa. Ruokaisuutta mukaan tuo laadukas proteiini esim. kananmunan keltuaisista, herasta tai kollageenista. Tuovat myös mukavaa kuohkeutta kahville! Raakakaakao kahvissa, antaa pehmeän ja suklaisen viban. Raakakaakao on superyhdistelmä, jossa on yli 1200 aktiivista ainesosaa, jotka ovat hyväksi, aivoille, hermostolle, lihaksille ja se sisältää runsaasti entsyymejä, antioksidantteja, sekä kivennäis- ja hivenaineita! Vanilja on vanilja, mitä siihen lisäämään, melkein kaikki tykkää! Maca ja lucuma taas sointuvat täydellisesti yhteen. Lucuma tuo luonnollista makeutta ja kermaisuutta. Lisäksi on myös hyvä A-vitamiinin lähde. Maca on ihan eri levelillä, koska se on erinomainen proteiinin lähde sisältäen myös kalsiumia, kaliumia, jodia, rautaa, mangaania ja C-vitamiinia. Hormonitoiminnasta, kestävyydestä ja muista positiivisista vaikutuksista puhumattakaan. Ainekset on helppo poimia mukaan viikonlopun kauppareissulla prismasta, mutta myös pienemmistäkin markeiteista, joilla valikoimistaan superfoodit ja rasvat löytyvät. Se on enää susta kiinni!

Kokeile, et menetä mitään!

Aloittamalla aamusi rasvaisen täyteläisellä kahvilla voit huomata seuraavia sivuvaikutuksia; Virkeä pitkälle päivään, ilman työpaikan satsi kuppeja mustaa kahvia, seksuualisen halukkuuden lisääntyminen, arjen ja urheilun suorituskyvyn kasvu, sekä nautinnon tuomat endorfiinit yms. Puuron ja leipien ohella erinomainen aamiainen, rasva palaa ja mieli on virkeä!

Tee nän:

1 kupillinen kahvia

1 rkl voita

1tl – 1rkl mct-öljyä tai kapryylihappoa (tunnustele, aloita maltilla)

1tk – 1rkl kookosöljyä

1-2rkl raakakaakaota

1-4 rkl proteiinilisää (halutessaan, toimii etenkin aamiaisena tai välipalana)

1 mautemitta vaniljaa

1/2 tl kanelia (joulun alla myös kardemumma sopii, kuin nenä päähän)

Sekoita kuohkeaksi maidonvaahdottimella, tai blenderissä ja nauti!

Yksi niistä asioista, vaikka kyse on vain kahvista, mutta se voi antaa sinulle ihan uusia fiiliksiä ja tunnetta, joista et edes tiennyt. Laajentaa perspektiiviä arkisiin asioihin, joita voi päivittää ja saavuttaa maksimaalisempaa suorituskykyä niin arjessa, kuin myös urheilussa. Allekirjoittanut tekee parhaat klo 8 harjoitukset edellä mainitulla kahvilla!

Mukavaa joulun odotusta tyypit!

-Vilho

 

Hyppää vihersmoothie-mäkimiehen mukaan! 

Instagram  Facebook Ville Korhonen