Systeemin vietävissä

Päätämme omilla euroillamme mitä meille suolletaan ulos tv:stä, radiosta ja kauppojen hyllyiltä. Aikojen saatossa me olemme hypänneet täysin systeemin vietäviksi ja sen sponsoroijiksi. Meidän ja valtion eurot ovat äänestääneet mm. maidon ja margariinin osaksi ruokakulttuuriamme. Ne ovat juurrutettu meihin tietyn tyyppisin perustein, jotka menevät enemmän propagandan, kuin yksilön hyvinvoinnin tukemisen puolelle. Yleisesti haasteelliset prosessoidut, huonolaatuiset rasvat, maito ja tehotuotetut viljat tekevät meistä huonovointisia, lääkärissä ramppaavia tulehduspalloja. Lihavan ja sairaan kansan, joka ei luota vaistoihin eikä oman kehonsa tuntemuksiin. Se on valitettavaa, mutta tällä hetkellä todellisuutta.

Yleisesti

Mielestäni se, että meillä juodaan paljon maitoa, käytetään huonoja rasvoja, syödään leipää, paljon energiaa ilman ravinteita, on johtanut siihen että näkemyksemme ruuasta on hyvin suppea. Kalori on vain kalori, ihan sama mistä sen otat. Terkut Fogelholmille. Luonnillisen aidon ruuan maailma on hämärtynyt koko ajan samalla, kun valio ja muut yritysjätit ovat vain kehittäneet uusia tapoja saada mm. rasvatonta maitoa ihmisten ruokapöytiin. Mifut, valmis sitä ja helppo tätä. Tv:ssä pyöriviä margariineja unohtamatta, jotka ovat välttämättömien vitamiinien ja rasvahappojen lähteitä. Eikös vaan?

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Luonnossa on kaikki mitä tv:ssä. Luonto ja elinvoima on kuluttajan ulottuvilla, mutta kun takaraivossa hakkaa ainainen kalsium huoli, jota saamme vaan maidosta, sekä kuitu ja aterioiden lisuke leivästä ja perunasta. Eihän ilman näitä ihminen elä?

Pohdintaa

Kuten olen aiemminkin pohtinut tätä kysymystä, miksei meillä satsata euroja ja opetusmateriaalia siihen, kuinka saisimme ihmiset syömään kasviksia ja marjoja. Tämä asia on kuitenkin yksimielisesti meillä Suomessa se haasteellisin asia korjata. Kurkku, lehtisalaatti ja tomaatti löytyvät varmasti monestakin kodista, mutta ongelman ydin piilee siinä, että ne ovat monelle vain leivän päälinen tai muutama hassu pala jauhelihakastikkeen ja perunoiden kyljessä. Samoin kun muutama mustikka puuron päällä. Raha ratkaisee. Maatalous on iso bisnes. Se on vastaus edellä mainittuun. Vaikka asiat eivät välttämättä ole niin mustavalkoisia, niin kärjistetysti näin se menee. Isoilla euroilla saadaan julisteet neuvoloista kouluihin ja brändien logot urheiluopistoille.

Meidän tulisi heittäytyä ja saada taas ”luolamies” tasolle perinteisen koneiston hallittavissa olemisen sijaan. Kauppareissut ja ruuanlaittohetket olisivat harrastelua, fiilistelyä ja ennen kaikkea nautintoa perinteisen rasvan, kalorien, ja lihomisen pelkäämisen sijaan. Aito, rasvainen, värikäs, tuoksuva, maistuva ja ravinteikas ruoka ei lihota, se ravitsee, pärjäät vähemmällä, mieli teot vähenee ja mikä parasta voit paremmin. Kun syöt voita 😉

Ihmistä yksilönä on vaikea syyttää. Kaikki lähtee omasta kiinnostuksesta terveyteen ja omaan hyvinvointiin. Jos kiinnostuessa tieto terveydesä ja hyvinvoinnista ohjataan silloin maitorahkaan, rasvattomuuteen, ja kalorien tarkkailuun, sekä yleisesti virallisiin linjauksiin, niin on selvää ettei sillä pitkälle pötkitä. Tämän kaltainen tieto on netissä on yleensä ensimmäisenä tyrkyllä. Yksilön on silloin hyvin vaikea optimoida omaan elämäntyyliinsä ja tilanteeseen sopiva kokonaisuus.

Vapaudutaan

Ruuasta on tullut meille eräänlainen peikko. Rasvalla pelotellaan ja kaloreilla kikkaillaan. Suppeaa ja kapea katseista. Missä nautinto, rentous ja ihmisen aitoja tarpeita tyydyttävä ravitsemus.

Nykypäivä mahdollistaa meille käytännössä kaiken. Voimme tehdä mitä huvittaa, syödä ruokia intokiinan ihmeistä lapin herkkuihin. Kaikki tämä on saatavilla. Hyvinvointi on kaikilla käden ulottuvilla. Haaste on siinä, että tieto mitä meille jaetaan on ristiriitaista. Yhä enemmän puhutaan vaihtoehtoisesta terveydestä, sairauksien hoidoista, luolamies ravinnosta, rasvoista ja niiden hyvyydestä. Käytännössä kaikesta luonnillisesta ja vanhimmasta tavasta syödä. Ylhäältä alaspäin, meille ruohonjuuri tasolle suolletaan edelleen samaa mantraa margariineista, muista kasviöljyistä, rasvojen pahuudesta ja muusta älyttömästä skeidasta. Vaikka loppuen lopuksi nämä meidän ruokakulttuurimme teolliset kulmakivemme ovat ajaneet meidät lihaviksi ja sairaiksi, puuttelisien luonnon antimien nauttimisen, sekä ongelmallisen paskaruuan syömisen ohella. Mitä jos tieto ja oheistus ihmisille olisi syödä samoja asioita luonnollisesti, mitä meille nykypäivänä kovetetaan ja pakataan rasioihin, tai tehdään valmiiksi lisäten e-koodeja, aromivahventeita, huonolaatuisia raaka-aineita yms. Laajennettaisiin kirjoa ja panostettaisiin enemmän ravinteista ja aidosta ravinnosta puhumiseen. Oheistus siitä, että saamme jostain keinotekoisesta jotain meille välttämätöntä, sekä yksittäiset markkerit kuten. hiilarit ja proteiini, kalorit sekä niiden kuluttaminen tekevät ruuasta ja syömisestä vaikeaa. Kulutamme kalorien lisäksi myös itseämme niin henkisesti, kuin myös fyysisesti. Ne ajatukset, toimintamallit ja ohjeet voisi heivata avaruuteen. Kaikki paitsi isot yritykset voittaisivat. Saattaisi myös joltakin maksetulta margariinin puolesta puhujalta loppua työt. 😀

Ruokaa rakastaa kaikki ja kaikki tarvitsevat sitä. Syödään siis aitoa eikä luotua, kaloreiden ja muun termistön syömisen sijaan ravitaan itseämme oikeilla asioilla, rasvaisella rasvalla, luonnollisilla energian lähteillä ja rakennusaineilla. Kaikki löytyy läheltä ja luonnosta, ei tertroista tai muovirasioista.

– Kotkanpoika

Hyppää vihersmoothie-mäkimiehen mukaan! 

Instagram  Facebook Ville Korhonen

One thought on “Systeemin vietävissä

  • joulukuu 22, 2017 at 1:04 pm
    Permalink

    Hei

    Olisiko mahdollista, että laittaisit viitteitä väitöksillesi (maito on huonoksi, rasva hyväksi ym.), sillä nyt tekstisi kuulostaa ituhipin propagandalta. Ei millään pahalla 🙂 Vaikutat fiksulta kaverilta ja tämän olisi myös kiva näkyä kirjoituksissasi, ettet vain keksi päästä näitä asioita.

Comments are closed.