Crossfittaajan teippaukset

Crossfitissa keho joutuu koville, mutta erilaisista teippauksista voi saada helpotusta pahimpaan hätään.

Kämmenet

Jokainen crossfittaaja tietää miten helposti kämmenet menevät kuralle treenin aikana. Pitkällisen harjoittelun tuloksena kämmenet toki kovettuvat, mutta kovettumatkin voivat revetä tai nirhautua rikki metallia vasten. Teippi suojaa.

Tämä sovellus vaatii saksia ja jonkin verran harjoittelua. Kiinnitä teippikaistaleet kämmenten etu- ja takapuolelle ja “lukitse” ne ranteen ympärille.

 

Olkapäät

Lähes kaikki crossfitliikkeet kysyvät olkapäiltä sekä vakautta että liikkuvuutta. Olkapäät ovat jatkuvasti koetuksella, oli kyse käsilläseisonnasta, pystypunnerruksista, leuanvedoista tai tempauksista. Teippaus on hyvä tehdä niin, että lähestulkoon koko hartialihas on teipin ympäröimä erityisesti epäkäslihasten ja AC-nivelen alueella.

Alaselkä ja selkäranka

Olkapäiden ohella crossfit vaatii paljon alaselältä ja keskivartalolta. Keskivartalo yhdistää ala- ja yläruumiin, ja sykkeen noustessa keskivartalon on oltava liikkuva ja vakaa – samalla on pystyttävä myös hengittämään.

Alaselkävammat tulevat yleensä kehon väsyessä. Hengityksen kiihtyessä keskivartalon vakaus häviää. Teippauksella vakautta voi osittain parantaa. Alaselkää teipatessa kumarrutaan eteenpäin alueen venyttämiseksi ja kaksi teippikaistaletta kiinnitetään risti-suoliluunivelen ja rintakehän alaosan välille – yksi selkärangan kummallekin puolelle. Teippauksen voi tehdä myös ylemmäksi keski- tai yläselkään tarpeesta riippuen.

 

Polvet

Polvet saattavat toisinaan vihoitella kaikkien erilaisten kyykkyvariaatioiden lomassa. Polvituet ovat tällöin toki oivia apuvälineitä, mutta teippaus on hyvä vaihtoehto vähemmän kömpelöä ratkaisua etsivälle.

Polven perusteippauksessa käytetään kolmea suikaletta. Kaksi suikaletta ympäröivät polvilumpion ja ulottuvat aina reisiin asti. Kolmas suikale tulee polvilumpiojänteen ympäri alueelle, jolla kivut useimmin ilmenevät.

 

Kyynärpäät

Erilaiset työnnöt ja tempaukset sekä leuanvedot ja köyden kiipeämiset voivat rasittaa kyynärpäitä ankarasti, varsinkin jos tekniikka ei ole puhdasta priimaa. Seurauksena saattaa olla tenniskyynärpään kaltainen tulehdustila.

Yksinkertainen teippaus tehdään ranteen koukistajalihasten ja kyynärvarren sisäpuolen alueelle. Kyynärtaipeeseen ei kannata laittaa teippiä, sillä se on yksi kehon herkimmistä ihoalueista.

 

Lähde: theboxmag.com

Katso myös

Lisää kommentti