Karjalan Kovin 2016

Lappeenrannassa 12.-14.8. ratkotut Karjalan Kovin -tittelit menivät Henrik Haapalaiselle ja Sanna Venäläiselle. Eniten palkintopallisijoja kahmivat helsinkiläisten ja jyväskyläläisten crossfitboxien edustajat.

Karjalan Kovin 2016 kilpailtiin perin suomalaisessa säässä. Taivas oli harmaa koko viikonlopun, puuskittainen tuuli kangisti jäseniä ja tihkusade teki tangot liukkaiksi. Vain sunnuntain finaalin aikana aurinko suostui pidempien kisapäivien osalta näyttäytymään, mikä toki osaltaan kruunasi vahvan viikonlopun. (EDIT. aurinko paistoi kauniisti perjantaina, lämmittikin kunnes painui unilleen antaen Kimpisen upealle iltavalaistukselle hienot puitteet)

Eteläkarjalainen ilmasto loi kontrastia kilpailijoiden suorituksiin. Esikuvan, Kalifornian CrossFit Gamesin puitteet kymmentuhatpäisine yleisöineen ja paahtavine auringonpaisteineen loistivat muuten poissaolollaan, mutta suomalaisen crossfitin luonteenpiirteet ilmenivät silti kirkkaina ensi kertaa kisoja seuraamaan saapuneille. Lajin pienuudesta huolimatta tapahtuma oli ammattimaisesti järjestetty, aikataulut pitivät, selostaja pysyi kärryillä koko raskaan viikonlopun ajan ja oheispalvelut toimivat. Facebookin livelähetykset mahdollistivat myös virtuaaliyleisön kisakokemuksen.

Yhteisöllisyyden tuntu on crossfitissa vahva, vaikka varsinaisesti kyse ei ole yleisölajista. Yleisö kuitenkin eli mukana jokaisessa suorituksessa yleisen sarjan lihaskimpuista +50-sarjan harmaahapsiin. Kilpailijoille ei ollut varattuna mitään erillistä tilaa, vaan käsilläkävelyiden ja kahvakuulasarjojen jälkeen he istuivat katsomossa kuin muutkin, valmiina vaihtamaan sanoja niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa. Kaverit ja muut kannustusjoukot olivat saapuneet paikalle toiselta puolen Suomea asti. Esimerkiksi CrossFit Kuopion edustajan Matti Knaapin suoritusten aikana kannustajien huutomyrsky yltyi korviasärkeväksi.

#karjalankovin #karjalankovin2016 #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Vaikka ilmanala luultavasti vaikutti jonkin verran kävijämääriin, uskaltaa Karjalan kovimman viikonlopun arvioida onnistuneeksi kaikilta osa-alueiltaan. Oikeastaan rähmäinen keli sopi suomalaiseen voimaan paremmin kuin amerikkalainen tekorusketuspönötys. Lauantain päätöslaji, Rantaralli, kiteytti koko kilpailun. Kilpailijat juoksivat vaakasuoraa sadetta vasten pitkin Lappeenrannan lähes autioita rantakatuja; yksi etappi kulki satamatorin vierestä, jolla keski-ikäisten humppaorkesteri soitti hanuritangoa olemattomalle yleisölle. Rantaan päästyään kilpailijat uivat 300 metrin lenkin kuka milläkin tyylillä, kroolaamalla, selkävedoilla tai perinteisellä mummorinnalla. Näky uimareista vasten matalalla roikkuvaa taivasta ei ollut järin huikea, mutta tavoitti jotain perisuomalaisesta “perkele sittenkin” -mentaliteetista, jolla tiedetään saavutetun suuria läpi pohjoisen kansamme historian.

Crossfitissa ei kuitenkaan ole kyse niinkään menestyksestä kuin henkilökohtaisten rajojen ylittämisestä, selviytymisestä ja vahvemmaksi tulemisesta. Palkintopallisijat ovat vain sivuseikka, sillä lajin kilpailullinen aspekti on siinä, että jokainen urheilija todella kilpailee ensisijaisesti itseään vastaan: mikä muukaan saisi täysissä hengen ja ruumiin voimissaan olevan lähtemään mukaan johonkin ulkopuolisen silmissä näin älyvapaaseen toimintaan?

Vaikka crossfitistä voi olla yleensä ja erikseen mitä mieltä tahansa, lajin ydin kuitenkin tavoittaa urheilusta jotain, mikä pätee aikoihin, kansoihin ja paikkoihin riippumatta. Crossfit nimittäin on laji, jossa jokainen voittaa. Niinpä sunnuntaina Kimpisen kentältä poistui yli satapäinen joukko Karjalan Kovimpia.

KARJALAN KOVIN 206 – TULOKSET

Miehet – yleinen

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Henrik Haapalainen 44 1.
Petteri Peuronen CrossFit 10K 66 2.
Björn Kullberg CrossFit Basement 78 3.
Valtteri Kallio CrossFit Herttoniemi 85 4.
Matti Knaapi CrossFit Kuopio 96 5.
Arthur Semenov Red Tower CrossFit 96 5.

 

Naiset – yleinen

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Sanna Venäläinen CrossFit Jyväskylä 31 1.
Anette Nieminen Reebok CrossFit Turku 36 2.
Annika Vahomäki CrossFit Lauttasaari 53 3.
Laura Isopoussu CrossFit 8000 79 4.
Elina Pohjonen CrossFit Kuopio 85 5.

 

Miehet – +35

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Timo Kuitunen CrossFit Jyväskylä 19 1.
Petri Siitonen CrossFit Imatra 28 2.
Matti Salminen CrossFit Rauma 35 3.
Juha-Mikko Saviluoto CrossFit 10K 38 4.
Ville Kivelä CrossFit 01300 40 5.

 

Naiset +35

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Laura Hongisto CrossFit Lappeenranta 20 1.
Niina Mäkinen CrossFit Rauma 25 2.
Jesu Holmberg CrossFit 8000 27 3.
Tuula Andreasen CrossFit Rauma 33 4.
Jenni Huusko CrossFit Siilinjärvi 39 5.

 

Miehet +40

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Miska Viiri CrossFit Herttoniemi 22 1.
Kimmo Kanto CrossFit Takomo 24 2.
Janne Lehto CrossFit Pori 32 3.
Roni Mäkinen CrossFit Varasto 33 4.
Kim Nyström CrossFit 8000 81 5.

 

Naiset +40

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Ulrika Karismaa CrossFit Varasto 65 1.
Sari Veistelehto CrossFit Herttoniemi 71 2.
Monaliisa Ketola Reebok CrossFit Turku 75 3.
Kaisu Pajunen CrossFit Seinäjoki 80 4.
Ulla Keijama CrossFit 01300 85 5.

 

Miehet +50

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Tapio Mustonen CrossFit Herttoniemi 50 1.
Janne Savolainen CrossFit 01300 64 2.

 

Naiset +50

Kilpailija Box Pisteet Sijoitus
Paula Tähtinen CrossFit 10K 63 1.
Terhi Luola CrossFit Lohja 65 2.
Tarja Aho CrossFit Hämeenlinna 68 3.
Kirsi Sarimaa CrossFit Tampere 81 4.
Heli Naukkarinen CrossFit Lappeenranta 116 5.

Katso myös

Lisää kommentti