3 hauistreenivirhettä

Vaikka hauikset ovat yksi yleisimmin treenatuista lihasryhmistä, monet eivät kohtaa odottamiaan tuloksia. Syyt ovat väärässä suoritusasennossa ja -tekniikassa.

1. Heilauttaminen

Salilla näkee usein “hauiskääntöheilauttajia”. He ottavat massiiviset painot ja sitten heilauttavat käsivarsiaan kuin keinulaudalla. Tämä on nimenomaan väärä tapa treenata hauiksia. Mitä enemmän heilauttaa, sitä enemmän mönkään treeni menee. Hauisten aktivoitumisaste riippuu painon nostamisesta ja laskemisesta. Nyrkkisääntö on supistaa lihaksia parhaansa mukaan nostossa ja venyttää lihaksia laskussa. Tätä tulee noudattaa ankarasti.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

Korjaus: Vähennä painoja, pidä vartalo horjumattomana ja keskity suorittamaan hauiskääntö heilauttamatta vartaloa ja käsivarsia. Jos mikään muu ei auta, seiso seinää vasten – tämä rajoittaa kyynärpäiden liikkumista.

2. Kyynärpäiden tuominen eteen

Monilla on haiuiskääntöjä tehdessään tapana tuoda kyynärpäät eteen hauisten puristamiseksi. Mutta tämä liike aktivoi myös etummaiset hartialihakset, jolloin rasitus jakautuu. Tämä on vastoin lihaksen eristämisperiaatetta nimenomaan hauiksiin kohdistuvassa treenissä.

Korjaus: Suorita hauiskäännöt kyynärpäät paikoillaan. Tämä aktivoi hauiksen tehokkaammin liikkeen yläasennossa.

3. Liian tiivis treenaaminen

Jos hauiksia tekee koko ajan päivästä toiseen, on syytä rauhoittua, sillä liiallinen treenaaminen ilman lepoa on yhdistelmä, joka estää hauisten kasvamisen. Vaikka hauisten kaltaiset pienet lihasryhmät palautuvat nopeammin, ylitreenaaminen tappaa kehityksen joka tapauksessa. Jos treenaat hauiksia kolmena päivänä viikossa, pitää hommaa rajoittaa välittömästi. Pitää muistaa, että hauikset aktivoituvat lähes kaikissa liikkeissä, erityisesti selkäliikkeissä eli nostoissa. Siksi hauisten treenaaminen monta kertaa viikossa on liikaa.

Korjaus: Suunnittele viikko-ohjelmaan yksi käsivarsipäivä ja treenaa kovaa tuona tiettynä päivänä.

Lopuksi

Keskity käännön eri vaiheisiin (nostoon ja laskuun) äläkä painojen määrään pyrkiessäsi kasvattamaan hauiksia. Lisää painoa vain kun koet pystyväsi tekemään käännöt asennon kärsimättä.

Lähde: mensxp.com

Ei ääniä

Katso myös