5 keinoa säilyttää motivaatio

Aloitatko kerta toisensa jälkeen uuden terveellisemmän elämäntavan? Alat ehkä treenaamaan enemmän ja syömään terveellisemmin, mutta hetken päästä sorrut entisiin huonoihin tapoihin.

Muutoksen ylläpitämiseen tarvitaan riittävästi motivaatiota, mutta motivaation hukkaaminen on hyvin yleistä. Me listasimme viisi vinkkiä siitä, miten säilytät motivaatiosi ja pääset asetettuihin tavoitteisiin.

1. Mieti mikä motivoi juuri sinua

Matka unelmakropan saavuttamiseksi on pitkä. Unelmien vartaloa ei saavuteta parin viikon ihme dieetillä vaan tavoitteen saavuttamiseksi vaaditaan pitkäjänteisyyttä, onnistunut ruokavalio sekä liikuntaa.

Mieti, mistä juuri sinä saat motivaatiota uuden elämäntavan ylläpitämiseen. Motivaatiota voivat tuoda uusien terveellisten, mutta herkullisten reseptien kokeilu tai liikunnan jälkeinen hyvä olo. Erilaisia motivaation lähteitä on paljon ja tärkeintä on valita itselleen parhaiten sopiva.

2. Riittävä itsekuri

Itsekuria tarvitaan vähän, jos motivaatio on kohdallaan. Aina ei jaksa tai huvita lähteä treenaamaan ja joskus suklaalevy houkuttelee parsakaalia enemmän, mutta kun huomaat uuden elämäntavan mukanaan tuomat muutokset, itsekuria tarvitaan aina vähemmän.

3. Aseta realistinen tavoite

Aseta itsellesi juuri sinulle sopiva tavoite. Matalan kynnyksen tavoite voi olla hyötyliikunnan lisääminen tai herkkujen syönnin vähentäminen. Haastavampi tavoite voi puolestaan olla painonpudotus tai kiinteämpi kroppa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian iso tavoite voi lannistaa. Pienin askelin siis eteenpäin.

4. Anna muutokselle aikaa

Kehon muokkaaminen on hidas ja kärsivällisyyttä vaativa matka. Muutos ei tapahdu hetkessä. Uuden tavan oppimiseen menee tutkimusten mukaan keskimäärin 66 vuorokautta. Tärkeintä on muistaa, ettei oikotietä onneen ole vaan sinun tulee omaksua terveellinen syöminen ja liikunta osaksi omaa arkea.

5. Ajattele positiivisesti

Unohda vaa’an lukema, sillä se ei kerro kehonkoostumuksen muutoksista, hyvästä olosta tai lisääntyneestä tyytyväisyydestä, joita uusi elämäntapa tuo tullessaan. Peili kertoo vaakaa tarkemmin kehityksesi. Voit myös ottaa matkan varrella itsestäsi kuvia, joista näet kehityksesi kaaren.

Katso myös

Lisää kommentti