5 välttämättömintä lihaskuntoliikettä

Yhdistelmäliikkeillä tarkoitetaan yksinkertaisesti liikkeitä, joissa käytetään useampaa kuin yhtä niveltä. Niin sanotut isolaatio- eli eristysliikkeet ovat niiden vastakohta. Seuraavassa viisi tärkeintä yhdistelmäliikettä, joiden tulisi kuulua olennaisena osana jokaisen lihaskasvusta ja -voimasta haaveilevan treeniohjelmaan.

1. Kyykky

Kyykkyä kutsutaan liikkeiden kuninkaaksi, ja syystä. Se harjoittaa lähes jokaista kehon lihasta ja niveltä sekä tehostaa testosteronin ja kasvuhormonin tuotantoa. Kyykky kehittää lihaksia koko kehon alueella, sillä 70% ihmiskehon lihaksista sijaitsee jaloissa ja selässä. Kaikki eivät kuitenkaan kyykkyyn ryhdy, sillä se on hyvin raskas ja vaikea liike. Kuitenkin samalla se tuo poikkeuksetta parhaat mahdolliset tulokset.

2. Maastaveto

Lähes yhtä tehokas liike kuin kyykky. Kuormittaa samoja selän ja jalkojen isoja lihasryhmiä. Kun tekniikka on kohdallaan, maastaveto mahdollistaa raskaiden painojen nostamisen, mikä puolestaan lisää testosteronin ja kasvuhormonin tuotantoa entisestään.

3. Penkkipunnerrus

Kenties suosituin ja laajimmin hyödynnetty liike tätä nykyä. Oikein tehtynä penkkipunnerrus on yksi tehokkaimmista lihasmassaa kasvattavista treeneistä. Vastaavasti väärin suoritettuna se tuhoaa edistymisen. Penkkipunnerruksessa käytetään pääosin rinta-, hartia- ja ojentajalihaksia.

4. Leuanveto

Yksi vaativimmista ja tehokkaimmista liikkeistä selkälihaksien kasvattamiseen. Harva aloittelija kykenee vetämään leukoja oikein, joten treenaaminen kannattaa aloittaa ylätaljalla. Leuanvedot luovat sen V-mallisen selän, josta moni haaveilee.

5. Pystyprässi

Erittäin vaativa työntöliike ja todellinen koitos lihasvoimille. Tehoaa hartioihin ja ojentajiin. Tasapainossa pysyminen harjoittaa selkää, rintakehää ja jalkoja. Tuo tehokkaasti kokoa hartioihin.

Lähde: fhauthority.com

Katso myös

Lisää kommentti