Alaselkäkivut kuriin kahdeksassa minuutissa

Sekä liikunta että istumatyö voivat aiheuttaa selkäkipuja. Venyttely ja verryttely auttavat kipuihin, jäykkyyteen ja kramppeihin. Tee seuraavat venytykset päivittäin melko nopeassa tahdissa. Lopeta heti, jos kipua ilmenee.

1. Polvien halaus

Nosta polvea rintaa kohti, pidä pari sekuntia ja palauta jalka hitaasti takaisin maahan. Toista kummallakin jalalla.

2. Kiertovenytys selällään

Makaa selälläsi ja vedä kantapäät pakaroita vasten. Pidä polvet yhdessä ja laske sivulle. Nosta polvet takaisin ylös ja toista toiselle puolelle.

3. Kissavenytys

Mene kontillesi. Paina pää alas, köyristä selkää ja työnnä takapuolta eteenpäin. Nosta pää ylös, paina selkää alas ja työnnä takapuolta taaksepäin.

4. Kiertovenytys kädet niskan takana

Laita kädet niskan taakse. Tuo kantapäitä kohti pakaroita. Kosketa hitaasti oikealla kyynärpäällä vasemman jalan polvea. Palauta kyynärpäät hitaasti takaisin keskelle ja toista toiselle puolelle.

5. Kylkivenytys seisten

Seiso tasaisella alustalla ja liu’uta kättä reittä pitkin alaspäin. Selkäranka taipuu sivuttaissuunnassa. Varo selän köyristämästä tai taivuttamasta selkää. Toista kummallekin kyljelle.

6. Kylkivenytys seinää vasten

Nojaa seinää vasten seisten. Liikuta lantiota seinää kohti, pidä asento muutaman sekunnin ajan. Tuo lantio takaisin ja liikuta sitä sitten poispäin seinästä.

7. Vatsalihasrutistus jalat tuolilla

Aseta jalat tuolille polvet taipuneina. Laita kädet niskan taakse. Nouse istumaan tuoden kyynärpäät polvia kohti.

8. Takapuolikävely

Istu lattialla. Keinuta lantiota puolelta toiselle. Tue käsillä ja jaloilla. Liike muistuttaa kävelyä.

 

Lähde: healthyworldrecipes.com

Katso myös

Avainsanat

Lisää kommentti