Avantouinti kehonhuollon tukena

Tehokkaan kyykkypäivän jälkeisinä päivinä lihaksissa tuntuu usein “hyvää kipua” eli niin sanottua viivästynyttä lihaskipua. Lihaskipua voidaan helpottaa ja palautumista edistää kylmähoidolla. Kylmä vesi tehostaa verenkiertoa ja auttaa poistamaan lihaksista ylijäämätuotteita. Tämän seurauksenaa happi kulkee nopeammin väsyneisiin lihaksiin.

Jos avantouinti kuulostaa kammottavalta ajatukselta, kannattaa salitreenin päätteeksi ottaa esimerkiksi kylmä suihku. Akuuttien vammojen ensiapuun käytettäviä kylmäpakkauksia ja kylmägeelejä voi myös käyttää kovan treenin jälkeiseen lihashuoltoon. Kylmäpakkaus ja kylmägeeli tehostavat palautumista ja mahdollistavat kylmähoidon juuri kipeälle alueelle. Treenistä palautumista helpottaa myös venyttely, kehonhuolto ja putkirullaus. Lihasten palautumisen edistämiseen kannattaa käyttää hyväksi hierontapalloa, jumppapalloa ja kuminauhaa.

Kehon palautumisen kannalta on laadukas treenaaminen avainasemassa. Kova harjoittelu tulisi huomioida treeniohjelmassa, sillä kehittyminen vaatii lepopäiviä. Harjoitteluun pitää löytää rentous ja muistaa pitää levon, treenin ja ravinnon pyhä kolminaisuus tasapainossa.

Vietä seuraava lepopäivä saunoen, virkisty ja anna avantouinnin terävöittää aistit ja karaista kehosi. Avantouinnin jälkeen olo on levollinen, mikä vaikuttaa myös positiivisesti unen laatuun. Avantouinti on harrastus, jossa uskallus mitataan. Saat siis kaksin verroin hyvää mieltä, kun voitat pelkosi ja uskallat pulahtaa hyiseen veteen.

Katso myös

Lisää kommentti