Kohti punnerrusta

Punnertaminen ei ole välttämättä mikään helppo tehtävä. Tämä klassinen kehonpainoliike haastaa samalla kertaa keski- ja ylävartalon ja vaatii paljon voimaa ja kehonhallintaa. Polvet maassa punnertaminen on perinteinen helpotus, se ei lopulta auta kovin paljon kun tavoitteena on pystyä punnertamaan varpaat maassa. Punnertaminen polvet maassa kehittää yksinkertaisesti punnertamaan polvet maassa. Paras muunnos on sellainen, joka jäljittelee punnerrusliikettä aktivoiden samat lihasryhmät.

Negatiivisessa kulmassa (pää alaspäin) punnertaminen on paras tapa treenata “oikeaa” punnerrusta, mutta voi olla aloittelijoille turhan hankala. Siksi punnerrusta kannattaa lähestyä ylävartalo vinossa. Siinä käytetään samoja lihaksia, mutta kulma vie pois osan kannateltavasta kehonpainosta.

Vinopunnerrus yläviistoon

  • Aloita lankkuasennosta. Aseta kämmenet tasaiselle alustalle (seinä, tuoli, työtaso jne.). Pidä käsivarret ja jalat suorina ja paino varpailla. Pidä keskivartalo tiukkana.
  • Hengitä sisään. Uloshengittäessäsi taivuta kyynärpäitä sivulle ja laske ylävartalo kokonaisuudessaan kohti kämmeniä. Varo työntämästä takapuolta ulos. Pysähdy, kun hartiat ovat samassa linjassa kyynärpäiden kanssa.
  • Hengitä sisään, suorista kädet ja palaa aloitusasentoon. Tämä on yksi toisto.
  • Tee kolme 8-12 toiston sarjaa.

Jyrkennä kulmaa vähitellen, kunnes pystyt punnertamaan lattiaa vasten. Jos treenaat seinää vasten, astu taakse pari askelta kulman jyrkentämiseksi.

Lähde: popsugar.com

Katso myös

Lisää kommentti