Kuntoilun hittilajit vuonna 2018

Urheilussa esiin nousee joka vuosi kourallinen lajeja, jotka valloittavat suuren yleisön suosion. Jooga ja pilates ovat pitkään jyränneet liikuntatrendien kärkisijoilla, mutta vuonna 2018 vauhdikkaat ja tehokkaat lajit ovat supersuosiossa. Jos etsit vielä omaa lajia ja mielekkäintä liikuntamuotoa, kannattaa kokeilla kolahtaako jokin tämän vuoden kuumimmista hiteistä omaan liikuntamakuun.

1. Nyrkkeily

Kuten muodissa, nousevat myös liikunnassa vanhat suosikit aina uudestaan pinnalle. Vanha hittilaji nyrkkeily on nyt trendikkäämpää kuin koskaan. Syynä saattaa olla se, että moni julkisuuden henkilö, kuten esimerkiksi Gigi Haidid, on rakastunut nyrkkeilyyn. Nyrkkeilyssä syke nousee ja kroppa kiinteytyy. Varsinkin päätetyötä tekevien kannattaa kokeilla nyrkkeilyä, sillä se aktivoi tehokkaasti hartioiden lihaksia.

2. Kiipeily

Kiipeilykeskuksissa on nyt ruuhkaa, eikä ihme, sillä boulderointi on nyt trendikkäämpää kuin koskaan. Tehokas laji kasvattaa lihaksia ja polttaa runsaasti kaloreita. Tunnin kiipeily voi kuluttaa jopa 500-900 kaloria. Suomessa kiipeilypaikkoja löytyy useimmista kaupungeista ja kiipeilykeskuksista voi vuokrata tarvittavat välineet kuten kengät. Aloittelijan ei siis tarvitse sijoittaa varusteisiin rahallista panosta. Kiipeilykeskukset tarjoavat myös ohjattua toimintaa, joten ensikertalaisen ei tarvitse ihmetellä boulderointi-seinän edessä yksin vaan kiipeilyharrastus on mahdollista aloittaa ohjaajan kanssa.

3. HIIT

HIIT eli high intensity interval training ei ole täysin uusi villitys, mutta hiit-treenien suosio jatkaa edelleen voimakasta kasvua. Vartin intensiivinen treeni voi vastata teholtaan jopa tunnin lenkkiä. Mitäpä muuta kiireisessä arjessa voisi toivoa kuin että voi treenata tehokkaasti ja nopeasti. Suuntaa siis seuraavan kerran kuntokeskuksen HIIT-tunnille, kun aika on kortilla. Tulet huomaamaan kuinka syke nousee ja hiki virtaa.

Lähde: harpersbazaar.com

Katso myös

Lisää kommentti