Liikunta avain nuoreen vartaloon

Sen sijaan, että käyttäisi tunteja kuntosalin juoksumatolla, on HIIT-harjoittelu paras ja nopein tapa saada paino ja ikääntyminen kuriin. Korkean intensiteetin harjoittelua tarvitsee suorittaa vain kolme kertaa viikossa 10 minuutin ajan.

HIIT vs. pitkän matkan harjoittelu

Pitkän matkan harjoittelusta syntyy oksidatiivista stressiä. Tämä vanhentaa kehoa solutasolla. Avain ikääntymisen hidastamiseen on solun korjaaminen ja tulehdusten sekä oksidatiivisen stressin kontrollointi.

Keho pystyy käsittelemään lyhytaikaista oksidatiivista stressiä, mutta kroonisesti jatkuva stressi vanhentaa nopeasti. Painonhallintaa ja ikääntymistä hallitsevien hormonien kasvu pienenee pitkään kestäneen harjoittelun tuloksena.

Nopea, korkean intensiteetin harjoittelu päinvastoin kasvattaa hormonituotantoa ja rasva palaa treenin jälkeen. HIIT-harjoittelun myötä paino putoaa nopeammin ja ennenaikaiset ikääntymisen merkit eivät pääse valloilleen.

Paras harjoittelutapa painonpudotukseen

Jos tavoitteena on ikääntyä hitaasti ja hidastaa solujen vanhenemista, täytyy hormonien ja testosteronin määrää kasvattaa. HIIT-harjoittelu on tähän paras tapa.

  1. Harjoittele täysillä 30-60 sekuntia
  2. Lepää 1-2 minuuttia
  3. Toista 5-6 kertaa
  4. Suorita harjoitus joka toinen päivä

Paras puoli tässä parhaassa harjoittelutavassa on se, että liikuntamuoto voi olla mitä vain: juoksumatolla juoksu, stepperillä kuntoilu, hyppynarulla hyppimistä, kyykyt tai vaikka porrastreeni. Toinen hyvä harjoittelu painonhallintaan on voimaharjoittelu.

Lähde: healthybeautiful.info

Katso myös

Lisää kommentti