Mikä ihmeen peruskunto?

Hyvän peruskunnon hyödyt ovat konkreettisia. Hyvä peruskunto lisää sykkeen tehoa ja lisää hiusverisuonten määrää kehossa. Peruskuntoharjoittelu puolestaan polttaa tehokkaasti rasvaa ja opettaa elimistöä käyttämään rasvaa energianlähteenä myös muussakin treenissä.

Arkiliikunta on mitä mainiointa peruskuntoliikuntaa. Jos jokainen meistä kiinnittäisi huomiota arjen valintoihin, olisi meillä vähemmän erilaisia kansantauteja. Valitse portaat hissin sijaan ja kulje työmatkat lihasvoimalla. Arkiliikunta vähentää tutkitusti riskiä sairastua 2-tyypin diabetekseen tai sepelvaltimosairauksiin. Arkiliikunnan terveyshyödyt ovat siis erittäin painavia.

Miten peruskuntoa voi parantaa?

Peruskunnon nostamiseen on monia eri tapoja. Pitkät reippaat kävelylenkit, pyöräily tai kotityöt kuten siivoaminen ovat mainioita tapoja kehittää omaa peruskuntoa. Pääasia peruskuntoliikunnassa on, että se on pitkäkestoista ja syke pysyy matalana. Peruskuntoliikunnan rasvaa polttavat ominaisuudet nousevat esiin kun harjoitus kestää yli tunnin.

Peruskunnon heikkoudet voivat ilmetä esteenä omalle kehitykselle. Treeneistä palautuminen voi kestää kauan eikä treenaaja meinaa saavuttaa omia tavoitteitaan. Myös kunto voi tuntua loppuvan kesken treenin. Jos treenisi junnaavat paikallaan, kannattaa palata takaisin peruskuntoharjoittelun pariin.

Katso myös

Lisää kommentti