Mistä tietää olevansa liian sairas treenatakseen?

Flunssaisena treenaaminen ei yleensä käy mielessäkään. Silloin ajatus hikoilemista ja rasittumisesta ei ole listalla korkeimmalla. Toisaalta jotkut eivät malta odottaa päästä takaisin saliharjoittelun pariin. Joidenkin tutkimusten mukaan vilustuminen ei vaikuta treenaamiskykyyn kovinkaan negatiivisesti. Monet myös tuntevat olonsa paremmaksi liikuttuaan.

Treenaaminen ei kuitenkaan ole aina hyvä idea. Kun punnitset treenin hyötyjä ja haittoja, noudata niin sanottua kaulasääntöä.

Reipas fyysinen aktiivisuus on hyvästä vilustuneena, kunhan kuumetta ei ole. Se, miksi olo saattaa parantua liikunnan jälkeen, johtuu sen hengitysteitä avaavista vaikutuksista. Siksi on erityisen tärkeää panna merkille, ovatko oireet kaulan yläpuolella eli vuotaako nenä vai onko se tukossa, aivastuttaako tai koskeeko kurkkuun. Jos taas oireet ovat kaulan alapuolella, treenaaminen voi olla jopa vaarallista. Näitä ovat esimerkiksi rintakipu, jatkuva yskä, kipeä vatsa tai jomottavat lihakset.

Muita treenaamista vastaan puhuvia seikkoja ovat keskittymiskyvyn heikkeneminen (mikä voi olla vaarallista saliympäristössä) sekä nestetasapainon häiriintyminen.

Edellä mainitut ovat tietenkin vain suuntaviivoja. Kuuntele kehoasi, se kyllä kertoo, kannattaako treenaaminen. Kipeänä on viisasta treenata kevyesti niin rasituksen kuin kestonkin suhteen.

Lähde: businessinsider.com

Katso myös

Lisää kommentti