Mitä tarkoittavat kirjainyhdistelmät CXWORX, RVP, RPM ja TRX?

CXWORX, RVP, RPM ja TRX ovat kaikki hyvin kryptisesti nimettyjä ryhmäliikuntatunteja. Kirjainyhdistelmä ei juuri kerro, millaisesta tunnista on oikein kyse. Me päätimme avata mystisten ryhmäliikuntatuntien sisältöä. Joten seuraavan kerran kun suuntaat salille valitse tutun bodypumpin sijaan vaikka TRX.

1. CXWORX

CXWORX on intensiivinen tunti. Vain puolen tunnin mittaisella tunnilla keskitytään reisiin, selkään, vatsaan ja peppuun. Ensikertalaiselle CXWORX voi tuntua sekavalle, sillä tunnilla tempo on kova ja liikkeet vaihtuvat nopealla tahdilla.

2. ARMYBIC

Tappavan tehokkaalla tunnilla treenataan lihaskuntoa ja kestävyyttä armeijan malliin. Tunnilla tehdään myös pariharjoituksia. Ilman juomapulloa ei ARMYBIC tunnille kannata lähteä.

3. BARRE

BARRE tunneilla keskitytään lihaskuntoon ja hyödynnetään balettia muistuttavia tekniikoita. BARRE tunneilla ei ole koreografiaa, joten tunti sopii koornidaatiovaikeuksista ja rytmitajuttomuudestakin kärsiville tanssijoille.

4. SH’BAM

SH’BAM on kovaa treeniä tanssin muodossa. SH’BAM tunnilla hiki virtaa, mutta liikunta tuntuu hauskalle tarttuvan musiikin tahdissa bailatessa. Jokainen tunti on erilainen, sillä tanssilajit ja musiikki vaihtelevat.

5. RVP

RVP-kirjainyhdistelmä tarkoittaa reisiä, vatsaa ja pakaroita. RVP tunnille mennessä voi siis varautua jo etukäteen ajatukseen, että tiedossa on runsaasti kyykkyjä ja erilaisia vatsalihasliikkeitä. RVP tuntien lopussa on aina pieni venyttelyhetki.

6.RPM

RPM on spinningiä, mutta eri nimellä. Tunnilla siis pyöräillään kuntopyörällä musiikin tahtiin. RPM tunneilla viihtyy parhaiten, kun musiikkimaku käy yksiin ohjaajan kanssa. Kuntopyörän vastusta voi säätää oman mielen ja kunnon mukaan.

7.TRX

TRX-tunnilla voit päästää sisäisen Tarzanisi valloilleen. Tunnilla treenataan lihaskuntoa seinästä roikkuvien erilaisten remmien avulla. Remmit tuovat treeniin tehoa ja haastetta.

Katso myös

Lisää kommentti