Monipuolisella harjoittelulla parhaisiin tuloksiin

Vaihteleva treeni on parasta mitä kuntoilija voi keholleen tarjota. Omalla kehon painolla tehty kuntopiiri tai ohjattu jumppa ovat hyviä vaihtoehtoja kuntosaliharjoittelulle. Tanssin harrastaminen kehittää tasapainoa ja mailapeleissä koko kehon lihaksisto vahvistuu. Esimerkiksi salibandyssä treeniä saavat jalat ja kädet, ja suunnanmuutokset kehittävät tasapainolihaksia.

Lihakset kipeytyvät ja kehittyvät saadessaan uudenlaisia ärsykkeitä

Lihakset kipeytyvät saadessaan uusia ärsykkeitä ja paikat voivat olla hellinä parikin päivää uudenlaisen harjoituksen jälkeen. Kipuja voi lievitää kunnollisilla alku- ja loppuverryttelyillä sekä venyttelyllä. Paras aika venyttelylle on noin pari tuntia harjoittelun jälkeen. Silloin lihakset ovat sopivasti rentoutuneet urheilusuorituksen jälkeen. Venytellessä lihakset pitenevät ja kipuilevat siksi seuraavana päivänä vähemmän.

Lihastreenin tulisi olla monipuolista ja sen pitää tuntua koko kropassa. Oikeaa ja vasenta puolta, ojentajia ja koukistajia sekä vatsaa ja selkää on hyvä harjoittaa yhtä paljon. Yksipuolinen harjoittelu, esimerkiksi vatsalihasten yletön rutistaminen voi johtaa ongelmiin. Jos selkälihaksia ei vahvisteta yhtä ahkerasti, voi ryhti huonontua merkittävästi, mikä voi johtaa kipuihin, tulehduksiin sekä kehon virheasentoihin. Pari kolme eripituista voimaharjoitusta on hyvä määrä. Voimaharjoitteluun on hyvä yhdistää erilaisia toiminnallisia harjoitteita sekä kestävyysliikuntaa.

Katso myös

Lisää kommentti