Porraskävely on tehokas pakara- ja reisilihastreeni

Portaissa sykkeen saa nousemaan helposti korkealle, joten muista aina huomioida lähtötasosi liikkujana. Liian kova ensimmäinen porrastreeni tappaa innostuksen heti kättelyssä.

Portaita voi nousta monella eri tyylillä. Tässä kolme erilaista tyyliä porrastreeniin.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

1. Astu portaalle koko jalalla

Aloittelijalle hyvä harjoitus on kävellä portaat ylös ja hölkötellä ne takaisin alas. Kun kunto kasvaa, voit vaihtaa ylös kapuamisen hölkkään ja alas laskeutumisen kävelyyn. Jos polvesi ovat huonossa kunnossa, kannattaa kokeilla tulla portaat alas peruuttamalla, sillä alastulo rasittaa polviniveltä enemmän.

Portaiden nousu on hyvää kuntouttavaa liikuntaa polville. Porraskävelyssä on tärkeää keskittyä tekniikkaan. Kiire ja höntyily lisäävät loukkaantumisriskiä, joten on tärkeää malttaa astua portaalle koko jalalla.

2. Lisää tehoja loikkien avulla

Perusaskelluksen sujuessa vaivattomasti voi porrastreeniin tuoda haastetta erilaisilla loikilla. Kokeile esimerkiksi nousta portaita kylki edellä, tehdä tasaponnistuksia portaalta toiselle, kyykätä joka portaalla, astua kerralla useamman portaan yli tai tikata portaat nopeasti askeltaen.

3. Syviä askelkyykkyjä ja luistelukyykkyjä

Mikäli haluat porrastreenistä erityisen tehokkaan ja raskaan, voit tehdä joka askeleella syviä askelkyykkyjä. Kannattaa myös kokeilla luistelukyykkyjä. Luistelukyykyssä askelletaan portaan reunoille. Jos seisot portaan oikeassa laidassa, askella seuraava porras vasemmalle. Sen jälkeen seuraava porras vasemmalta oikealle ja niin edelleen. Näin saat samanaikaisesti aktivoitua jalan sisä- ja ulkoreunan.

Hyviä porrastreenejä!

Katso myös

Lisää kommentti