Reissaajan 4 kultaista treenivinkkiä

Reissun päällä liikkuminen vaatii monesti hieman enemmän mielikuvitusta, mutta yksinkertaisilla valinnoilla on kuntoa helppo pitää yllä kaukana kotoakin.

1. Harjoittele omalla kehon painolla

Lihaskuntoharjoittelu onnistuu ilman kuntosalia helposti. Kehonpainolla voit tehdä tiukan treenin esimerkiksi omassa hotellihuoneessa tai rannalla auringonpaisteessa. Punnerruksiin, vatsarutistuksiin tai syväkyykkyihin ei juuri tilaa tarvita. Katso esimerkiksi kehonpainotreeni juoksijoille.

2. Kävele välimatkat

Muutaman kilometrin välimatkat kannattaa varsinkin suurkaupungeissa kulkea kävellen. Näin vältät ruuhkametron, saat hyvää liikuntaa ja näet enemmän kaupunkia. Lisäksi metrokartta on välillä sellainen sekasotku, ettei siitä meinaa saada selvää. Metrossa mustien ohi vilistävien seinien katselu on myös hyvin puuduttavaa.

3. Ota mukaan jumppakuminauha

Jumppakuminauha ei vie laukussa juurikaan ylimääräistä tilaa. Kuminauha on erinomainen harjoitteluväline reissussa, sillä se mahdollistaa monipuolisen harjoittelun ja tuo treeniin hieman lisää vastusta.

4. Valitse portaat

Valitse hissin sijasta portaat aina kun mahdollista, sillä portaiden nousu on erinomaista pyllytreeniä. Voi tehostaa pakaratuntumaa jännittämällä pakaralihasta aina nousuvaiheen lopussa. Mitä enemmän portaita, sitä parempi pakaratreeni. Lisää ideoita porrastreeniin tästä.

Katso myös

Lisää kommentti