Soutulaite haltuun

 

Soutulaite on yksinkertainen ja tehokas kuntosalilaite, jonka arvo on ehkä vähän unohtunut viime vuosina.

1. Vaikuttaa koko kehoon

Soutuliike aktivoi 86 % kehon lihaksista. Lisäksi soutu on aerobinen liike, joka polttaa paljon kaloreita ja edistää sydämen terveyttä.

2. Tehokas

Astronautitkin käyttävät soutulaitetta, sillä se on äärimmäisen tehokas. 30 minuuttia soutamista vastaa fyysisiltä vaikutuksiltaan jopa puolentoista tunnin pyöräilyä.

3. Monipuolinen

Soutulaitteessa tehtävät liikkeet siirtyvät kaikkiin liikkeisiin myös kuntosalin ulkopuolella. Soutuliikkeessä käytetään ja hyödynnetään niin montaa eri lihasta, että vaikutukset näkyvät niin kyykyissä kuin taljassa.

4. Turvallinen

Soutaminen ei aiheuta iskuja niveliin, joten se on turvallinen liike henkilöille, jotka kärsivät nilkka-, polvi- tai lantiovaurioista.

Kuinka käyttää soutulaitetta

Vaikka soutulaite on mainio kalorinpolttaja sekä loistava kapistus jalka- ja keskivartalotreeniin, vääränlainen tekniikka johtaa helposti selkäongelmiin. Seuraavassa vinkkejä oikeaoppiseen harjoitteluun.

Käytä tyköistuvia treenivaatteita, sillä löysät vaatteet jäävät helposti kiinni laitteeseen. Älä aseta vastusta liian kovalle. Kokeneet soutajat käyttävät laitetta yleensä asetuksilla 3-5, joten aloittelijalle sopiva vastus on 2-3. Pidä vedot minuutissa 20 toiston kieppeillä. Treenin tehokkuuden mittaamiseen on erilaisia tapoja. Valitse itsellesi sopivin mittaustapa vetojen minuutissa, poltettujen kalorien tai soudettujen kilometrien väliltä.

Soutuliikkeen suoritus:

  1. Ensimmäisillä kerroilla aseta vastus matalalle ja nosta sitä pikkuhiljaa löydettyäsi oikean tekniikan.
  2. Varmista, että jalat ovat laitteessa tukevasti eivätkä pääse luistamaan.
  3. Tuo polvet ylös ja liu’u laitteen päälle. Tartu kahvaan myötäotteella äläkä purista liian tiukasti.
  4. Vedä kahvasta samanaikaisesti kun liu’ut laitteessa. Jalkojen tulee olla suorassa, varo polvien lukitsemista.
  5. Nojaa taakse ja vedä käsiä kohti rintaa niin, että kahva asettuu rinnan alle. Olkapäät osoittavat suoraan alas kylkiä myöten. Suoritus alkaa ja loppuu tästä asennosta.
  6. Vartalon tulee seurata käsien liikettä. Selän tulee pysyä suorana, olkapäiden takana ja vatsalihasten aktiivisena. Kun kädet ojentuvat, selän asento muuttuu lievästä etukenosta pieneen takakenoon.
  7. Käsien ojentuessa ja nojatessa eteenpäin liu’ta vartaloa eteenpäin koukistamalla jalkoja.
  8. Palatessa aloitusasentoon työnnä jalat suoriksi käsien ollessa edelleen ojennettua ja vartalon etunojassa.
  9. Vedon loppuvaiheessa siirrä vartalon asento takakenoon. Kädet ovat rinnan alapuolella. Keskitä voima tasaisesti koko kehoon.
  10. Harjoita tekniikkaa aluksi matalalla vastuksella kunnes saat juonesta kiinni. Voi olla hyvä idea rikkoa liike aluksi osiin, jolloin oikean tekniikan opettelu on helpompaa.

Lähteet:

popsugar.com

popsugar.com

Katso myös

Avainsanat

Lisää kommentti