Treeniohjelman kevätsiivous

Aurinko alkaa paistaa ja linnut laulaa – on kevätsiivouksen aika. Treenaamisen suhteen se tarkoittaa motivaation uudelleen löytämistä ja liikunnasta innostumista uuden kauden alkaessa.

Parantele soittolistasi

Sama vanha laulu? Aika uudistaa treenisoittolista. Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu liikunnan aikana nostaa mielialaa ja parantaa motivaatiota, mikä lopulta tarkoittaa parempia tuloksia. Biisit kannattaa laittaa treenin intensiteetitn mukaiseen järjestykseen (eli säästää hiturit jäähdyttelyyn).

Suunnittele viikon ruokalista etukäteen

Heitä kaapeissa kummittelevat einekset menemään, istu alas ja suunnittele terveellinen ruokavalio koko viikolle. Suunnittelemalla viikon ateriat ja niiden vaatiman ostoslistan aikaa säästyy eikä retkahtamisen vaaraa ole.

Kokeile uutta ryhmäliikuntatuntia

Kuntokeskuksissa saa perinteistä kuntosalia parempaa yksilöohjausta, minkä lisäksi uuden ohjelman aloittamisella saa treenattua uusia lihasryhmiä, oppia uusia taitoja ja saada uusia kavereita.

Varaa terveystarkastus

Harva käy vuosittain lääkärintarkastuksessa. Vaikka olo olisikin mitä mainioin, on viisasta pitää silmällä verenpaineen, kolesterolin ja vitaminipuutosten kaltaisia asioita treeniohjelmaa suunnitellessa.

Hylkää vaaka

Vaaka ei aina heijasta tarkasti harjoittelun edistymistä. Koska lihas painaa enemmän kuin rasva, voi vaikuttaa siltä että paino ei laske, kun todellisuudessa keho kiinteytyykin. Edistymistä kannattaa seurata mittanauhan avulla parin kolmen viikon välein, jolloin vyötärön, lantion ja muiden alueiden kapeneminen on nähtävissä.

Lähde: blog.ilovekickboxing.com

Katso myös

Lisää kommentti