Alkoholi auttaa elämään pidempään kuin liikunta

Eri tutkimukset ovat tuoneet esiin hyvin erilaisia tuloksia alkoholin vaikutuksista ihmiseen. Toiset tutkimukset väittävät alkoholin lisäävän syöpäriskiä ja tuhoavan DNA:ta kun taas jotkut sanovat sen olevan hyväksi aivoille. Ero näiden kahden esimerkin välillä on kulutetun alkoholin määrässä, jolla on suuri merkitys myös tässä uusimmassa tutkimuksessa.

Alkoholilla pidempää ikää kuin liikunnalla?

Kalifornian yliopiston “The 90+” -tutkimus aloitettiin vuonna 2003 ja kokeeseen osallistui 1600 yli 90-vuotiasta henkilöä. Tutkimuksen aikana osallistujien luona vierailtiin kuuden kuukauden välein. Tutkijat suorittivat osallistujille useita neurologisia, neuropsykologisia, kognitiivisia ja fyysisiä kokeita. Samalla hankittiin tietoa sairaushistoriasta, liikuntatottumuksista ja ruokavaliosta.

Tutkimuksen tulokset ovat mielenkiintoiset. Yhden johtopäätöksen mukaan he, jotka nauttivat 2 annosta alkoholia päivässä, välttyivät 18 prosenttia todennäköisemmin ennenaikaiselta kuolemalta. 15-45 minuutin päivittäinen liikunta taas laski ennenaikaista kuolemaa vain 11 prosenttia. Liiallisella alkoholilla on totta kai negatiivisia vaikutuksia, mutta yli 90-vuotiailla maltillinen alkoholin nauttiminen voi pidentää elinikää.

Mikä muu auttaa elämään yli 90-vuotiaaksi?

Kohtuullinen alkoholin kulutus ei ollut tutkimuksen esittämä ainut keino pidemmän iän saavuttamiseen. Tutkimuksessa selvisi myös, että heillä, jotka viettivät päivittäin kaksi tuntia harrastuksensa parissa, ennenaikaisen kuoleman riski laski 21 prosenttia. Kaksi kahvikupillista päivässä taas laski riskiä 10 prosentilla.

Yllättävä tulos oli, että 90-vuotiailla, jotka kärsivät pienestä ylipainosta, mutteivat kuitenkaan liikalihavuudesta, ennenaikaisen kuoleman riski laski 3 prosenttia.

Lähde: techtimes.com

Katso myös

Lisää kommentti